Az OFE felszólította a Vodafone-t díjvisszafizetésre

MTI Sajtóadatbank, 2005. február 23. 09:20
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) felszólítja a Vodafone Rt.-t, hogy térítse vissza a megváltozott feltételek miatt a szerződéstől elálló előfizetőknek felszámított díjat - közölte az OFE kedden. Az MTI-hez eljuttatott közleményben az OFE emlékeztet arra, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy az egyesület 2004. november 17-én, másodfokon jogerősen pert nyert a Vodafone Rt. Ellen a társaság által alkalmazott Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) egyoldalú, tisztességtelen és jogszabályba ütköző módosítása miatt.
Ez alapján, január elején az OFE felszólító levélben kereste meg a Vodafone Rt.-t, érdeklődve, hogy a vállalat miként tesz eleget az ítéletben foglaltaknak. Az OFE közölte: a cég 2005. február 14-én kelt válaszleveléből kiderül, hogy az ÁSZF szövegéből "törlésre került, hogy a szolgáltató az adatforgalom függvényében jogosult a szolgáltatás korlátozására".

Az OFE álláspontja szerint az ítélet nyomán azok az előfizetők, akik az ÁSZF egyoldalú módosítását megelőzően, a korlátlan internethasználatra tekintettel kötöttek szerződést a szolgáltatóval, majd a korlátozás miatt felmondták azt, a Vodafone Rt. által velük megfizettetett elállási díjra jogosultak. Ennek ellenére az egyesülethez érkező panaszok arról tanúskodnak, hogy a Vodafone Rt. ezt nem hajlandó elismerni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50