Új Panasonic VIERA sík képernyős tv-család

forrás Prim Online, 2005. március 4. 20:05
Sík képernyős készülékválasztékában a cég kilenc modellt mutatott be, melyek képátlója 55 cm-től 127 cm-ig terjed.

Az új VIERA plazma televíziók képvezérlő rendszerében és a 8. generációs plazma panelben alkalmazott számos új technológiai megoldásnak köszönhetően az új készülékek 8,6 milliárd szín megjelenítésére képesek, ami élethűséget, ragyogást és mélységet kölcsönöz a képeknek.

Ezt a képminőséget a Panasonic azon képessége teszi lehetővé, mellyel a panelektől a meghajtó egységeken át a legapróbb alkatrészekig minden komponenst házon belül képes gyártani.

A világ sík képernyős tv-piaca folyamatos növekedésben van. A Panasonic felismerve a lehetőséget, az egyre növekvő piaci igények kielégítését tűzte ki célul. Ennek érdekében a cég megerősítette termékkínálatát és bővítette gyártókapacitásait.

VIERA plazmatelevíziók


A VIERA plazma televízió család három nagy felbontású modellből (500-as sorozat) és két hagyományos felbontású modellből (50-es sorozat) áll. A plazma modellek mindegyike 8,6 milliárd szín megjelenítésére képes lenyűgöző finomságú színárnyalással.

Az 500-as sorozat modelljei; a TH-50PV500E (127 cm-es képátlóval), a TH-42PV500E (106 cm-es képátlóval) és a TH-37PV500E (94 cm-es képátlóval), mind fel vannak készítve a HD jelek fogadására és a nagyfelbontású műsorok megjelenítésére (HD Panel, 1080i/720p kompatibilitás, HDMI bemenet). A 3000:1 kontrasztarány nemcsak a szívet dobogtatja meg, de a szemet is elkápráztatja, az SD memóriakártya foglalat pedig tengernyi új, izgalmasan lehetőséget teremt a szórakoztatásban és kommunikációban.

Az 50-es sorozat modelljei; a 4000:1 kontrasztaránnyal rendelkező TH-42PA50E (106 cm-es képátlóval) és TH-37PA50E (94 cm-es képátlóval) modellek teszik teljessé a plazma termékcsaládot.

Főbb jellemzők:

Új, 8. generációs plazma panel
VIERA színképzési rendszer
Max. 8,6 milliárd megjeleníthető szín
3D színkezelés
Alképpontvezérlés
HD rendszer kompatibilitás*
SD Video (MPEG4) felvétel/lejátszás*
Fotók megtekintésére alkalmas SD/PC kártya foglalatok*

*csak az 500-as sorozat

Új, 8. generációs plazmapanel


Az új G8 plazma panel nagy hatékonyságú kisülést lehetővé tevő plazmagázt tartalmaz, mely alacsonyabb energiaszint esetén is biztosítja a kisütést, így a maximális fényerőt az előző modellekhez képest mintegy 10%-kal (SD Panel: 20%-kal) sikerült növelni. Ez az új panel döbbenetesen fényes képet és kivételes kontrasztot kölcsönöz a VIERA készülékeknek.

VIERA színképzési rendszer

Max. 8,6 milliárd megjeleníthető szín


A továbbfejlesztett Real Gamma rendszernek és az alképpont vezérlésnek köszönhetően még több színárnyalat megjelenítése vált lehetővé, mely különösen a sötét képrészletek esetén mutat látványos előrelépést. A 8,6 milliárd megjeleníthető szín és a 2048-as szürkeskála önmagáért beszél. Az eredmény nem is lehet más, mint bámulatosan gazdag, kifejező kép.

3D színkezelés


A színek és a fényesség 3 dimenziós leképezésén alapuló rendszer finomabb, pontosabb színvezérlést valósít meg, igazán valósághű képeket eredményezve.

Alképpontvezérlés


Az alképpont vezérlő rendszer kiküszöböli a fűrészes élű vagy elmosódott vonalakat, így simább éleket eredményez. A hagyományos rendszerekkel ellentétben, ahol a három RGB szín (vörös, zöld, kék) együttesen kerül feldolgozásra, ez a fejlett rendszer minden színt külön dolgoz fel. Ennek eredményeképp élesebb, természetesebb megjelenésű képekben gyönyörködhetünk.

Az 500-as sorozat legkiemelkedőbb jellemzői

HD rendszer kompatibilitás


Hamarosan a HDTV lesz a norma. A nagyfelbontású jelek fogadására és megjelenítésére felkészített VIERA 500 sorozattal a néző minden olyan részletet maradéktalanul élvezhet, amit a HD formátum kínál. A termékcsalád új tagjai HD panellel és HDMI csatlakozókkal rendelkeznek, és 1080i/720p kompatibilisek. Álljon készen és várja a magasabb minőségű adások korát!

SD Video (MPEG4) felvétel/lejátszás

A VIERA lehetővé teszi, a felhasználó számára, hogy közvetlenül SD memóriakártyára vegyen fel egy tv-műsort, majd a kártyán a felvételt bárhol megnézhesse egy MPEG4 kompatibilis SD lejátszó/megjelenítő segítségével.

Fotók megtekintésére alkalmas SD/PC kártya nyílások


Az előlapon lévő SD és PC kártya meghajtók megkönnyítik a digitális fényképezőgéppel (vagy más memóriakártyára rögzítő eszközzel) készített képek megtekintését a VIERA hatalmas, gyönyörű képernyőjén.

VIERA LCD televíziók

Az új VIERA LCD család három szélesképernyős 16:9 képarányú modellből; TX-32LX50F (80,2 cm-es képátló), TX-26LX50F (66,1 cm-es képátló) és a TX-23LX50F (58,4 cm-es képátló), valamint a 4:3 képarányú TX-20LA5F-ből (51 cm-es képátló) áll.

A nagy képernyős TX-32LX50F és TX-26LX50F továbbfejlesztett LCD Mesterséges Intelligencia (AI) áramkörrel rendelkeznek, ami javítja a fényerőt, mélyebbé teszi a fekete színt és növeli a színárnyalatok számát.

Fő jellemzők:

- VIERA színképzési rendszer*
Továbbfejlesztett LCD AI*
3D színkezelés*
Alképpontvezérlés*

*A 32/26LX50 modelleknél


VIERA színkezelési rendszer

Továbbfejlesztett LCD AI


A korszerű LCD AI (mesterséges intelligencia) technológia ötvözi az aktív fény vezérlési és az aktív kontraszt/gamma szabályozási rendszerek előnyeit, a fényerősség javítása, a fekete szín mélyítése és a gradáció fokozása érdekében. A dinamikatartományt (a feketétől a fehér csúcsértékig) 2,8-szeresével növeli.

Ez a technológia a képek minden típusánál optimálisan hozzáigazítja a képjavító folyamatot az LCD kijelző tulajdonságaihoz. Ennek eredménye a telt, természetes színvilág gyönyörű színárnyalatokkal, még olyan képek esetén is, ahol más televíziók képtelenek lennének a fekete szín valósághű megjelenítésére.

3D színkezelés


A színek és a fényesség 3 dimenziós leképezésén alapuló rendszer finomabb, pontosabb színvezérlést valósít meg, igazán valósághű képeket eredményezve.

Alképpontvezérlés

Az alképpont vezérlő rendszer kiküszöböli a fűrészes élű vagy elmosódott vonalakat, így simább éleket eredményez. A hagyományos rendszerekkel ellentétben, ahol a három RGB szín (vörös, zöld, kék) együttesen kerül feldolgozásra, ez a fejlett rendszer minden színt külön dolgoz fel. Ennek eredményeképp élesebb, természetesebb megjelenésű képekben gyönyörködhetünk.

Kulcsszavak: televízió Panasonic

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05