Magyarországon 200 ezren tettek ECDL számítógép-használói vizsgát

MTI Sajtóadatbank, 2005. március 11. 09:10
Magyarországon eddig 200 ezren tettek ECDL-, azaz európai számítógép-használói bizonyítványt adó vizsgát, s ezzel az előkelő nyolcadik helyen állunk a 138, ebben a programban részt vevő ország közül - mondta a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten, a témáról rendezett konferenciát követő sajtótájékoztatón.
Az ECDL Vizsgaközpontok VII. Országos Fórumán Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter vette át jelképesen a szervezőktől a 200 ezredik vizsgakártyát.

Alföldi István, a számítógép-tudományi társaság ügyvezető igazgatója, az ECDL-program magyarországi vezetője a tájékoztatón elmondta azt is, hogy úgy lehetne tovább bővíteni a vizsgázók körét, ha a kis- és középvállalkozások számára egyszerűbbé tennék a pályázást.

Reményét fejezte ki, hogy a jövőben a középiskolát nem lehet ECDL-vizsga nélkül befejezni. Ennek első lépcsőjeként említette, hogy az új típusú informatika érettségi kidolgozása az ECDL szakembereinek együttműködésével történt.

Az ECDL (European Computer Driving Licence) program 138 országban várja az informatikai szaktudásukat világszerte egységes bizonyítvánnyal igazolni kívánó vizsgázókat. Magyarországon a lakosság két százaléka rendelkezik ECDL-vizsgával, amivel jelentősen megelőzi a régió többi országát, ahol ez az arány egy százalék. A program magyarországi felelőse a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, mely csaknem 400 vizsgaközpont működését koordinálja.

Kulcsszavak: oktatás ECDL

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50