Ozzi mit hoz a Microsofthoz?

Zsadányi Pál, 2005. március 16. 09:02
Nem kis hír, ezért felbuzdította a ZDNET Alert csatornáit is, hogy Ray Ozzi, a csoportmunka szoftverarzenál atyja (Lotus Notes, Groove), hamarosan a Microsoft három műszaki igazgatójának (főmérnökének) az egyike lesz. Hogyan fog ez kihatni a Windows és az Office architektúrájára, kérdezik a ZDNET szerkesztői – joggal. Aki akar, az be is szállhat a vitába.
Groove-kivásárlás

Bill Gates mindenesetre nagy fogásnak tartja Ozzi csatlakozását a stábhoz, az Alert hírszerkesztőjének, Martin Lamonicanak a riportja szerint. Ozzi, aki a Lotusnál a Notes főkonstruktőre volt, önállósodott, és létrehozta a Groove Networks csoportmunka szolgáltató vállalkozását. A Microsoft most megveszi tőle a Groove-technológiát, szőröstől, bőröstől, Ozzistul.

Kihatás az Office-ra

Nos, a Microsoft már rég nincs híjával a csoportmunka terén, és az természetesen az Office-ba épült bele. A Groove-vásárlás nem képzelhető el helycserés támadással, mert a csoportmunka funkciók nyilván szerteszét találhatók gyakorlatilag ma már az összes Microsoft szoftverben. Így a Groove-technológia hozzáfércelését kell majd megoldania az Ozzival kibővülő Microsoft műszaki fejlesztő vezényletnek.

Hát a Windows és webszolgáltatásokkal mi lesz?


Nos, bizonyos funkciók nyilván csak jó operációs rendszeri alapszolgáltatásokkal működhetnek igazán hatékonyan és védetten. Ezért a Groove-illesztés ki fog hatni az alap Windowsra is, de további olyan köztesszoftver halmazokra is, mint a webszolgáltatások.

„Ki aludt az ágyacskámban?”

Szóval, Ozzi megjelenése Bill mellett, ha fenekestől nem is fordítja fel a Microsoftot, de mellékhatásai várhatóan még hosszú ideig fognak hatni. Ozzi a riportban fél évnyire tette az átkonvergálását a MeSe stábba.
Kulcsszavak: CIO Office office Microsoft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09