Bővítette plazmaképernyő-kínálatát a Panasonic

forrás Prim Online, 2005. március 20. 18:35
A TH-65PHD7EK modellel a Panasonic bemutatta a 165 cm képátlójú plazmamegjelenítőt, ami jelenleg a legnagyobb sorozatgyártású készülék ebben a kategóriában.
A 6-os sorozatú megjelenítők sikere után a Panasonic megkezdte három módosított helyettesítő modell gyártását és két további új modell fejlesztését.

A jelenleg legnagyobb méretű, sorozatgyártásban készülő plazmaképernyővel stílusos bemutatók rendezhetők. A kibővített termékválasztékban immár a praktikus 37 colos mérettől a 65 colos képátlóig találhatók plazmaképernyők.

A TH-37PWD7EK (37") és a TH-42PWD7EK (42") 4000:0 kontrasztaránnyal és W-VGA felbontással rendelkezik. A TH-42PHD7EK (42"), TH-50PHD7EK (50") és TH-65PHD7EK (65") modellek nagy felbontásuk mellett 3000:1 kontrasztarányúak.

A számos új megoldás és a moduláris csatlakoztatási lehetőségek jóvoltából a Panasonic plazmaképernyők maximális integrációs lehetőséggel bírnak - ezzel pedig különösen a rendszerintegrátorok, AV márkakereskedők és bérbe adó szervezetek számára nyílik gyakorlatilag korlátlan felhasználási lehetőség. A jelenleg létező minden formátum és jel számára elérhető csatlakozókártya közvetlenül és helytakarékos módon a megjelenítő többfunkciós fogadóaljzataiba illeszthető. Minden analóg (pl. RGB, Komponens Video, S-Video, Kompozit) vagy digitális jelforrás (pl. HDMI, DVI, SDI, HD-SDI) támogatott. Ezen felül egy WLAN modul lehetővé teszi a készülékek bármilyen, vezeték nélküli hálózatba történő integrálását.

A strapabíró Panasonic plazmamegjelenítők különösen alkalmasak a POS és POI helyszíneken, valamint bemutatókon, konferenciatermekben, kiállításokon, biztonsági szolgálatok megfigyelőhelyein vagy vasútállomások információs egységeinél történő felhasználásra.

Az alkalmazási területek és környezeti feltételek legkülönfélébb területein biztosított maximális képminőség érdekében a Panasonic mérnökei rengeteg új technológiát fejlesztettek ki.

Továbbfejlesztett "Új MACH Panel": Ennek legfőbb jellemzője a megújult, sokkal finomabban elhatárolt cellastruktúra. A cella foszforbevonatú felületét keresztdarabok alkalmazásával növelték meg. Ennek eredményeképpen a fényhatásfok és a fénykibocsátás 10 százalékkal megnőtt, az élettartam jelentősen hosszabb lett, ugyanakkor az energiafogyasztás a korábbi modellekhez képest javult. A felhasznált foszfor minőségi javításának köszönhetően a megjelenítők gyakorlatilag érzéketlenek az állóképek esetén tapasztalható úgynevezett beégésre.

"Adaptív Automatikus Jelerősítés Szabályozás (AGC)": Ez az újonnan kifejlesztett fényerősség-szabályozás a zaj megnövelése nélkül fokozza a teljes kép általános fényességét. A kép sötét részeinek fényessége nem nő meg, az adaptív AGC arra nincs hatással. Ez pedig összességében a kontraszt tartomány jelentős növekedéséhez vezet.

"Nagy precizitású MPD zajcsökkentés": A mozgás érzékelésének ezen új módszere láthatóan csökkenti az interferenciát - az úgynevezett maradványzajt -, amit a mozgó képek megjelenítése okoz. Az eredmény: éles, tiszta kép még az olyan gyorsan mozgó képsorok esetében is, mint például a sportesemények.

"3D színkezelő rendszer": A hagyományos kétdimenziós rendszerekkel ellentétben ez az új képjavító eljárás egy háromdimenziós színmátrixon működik (színtónus, telítettség és fényerő) és ebből eredően még erőteljesebb színeket és abszolút természetes megjelenésű bőrtónusokat eredményez.

"Aktív I/P konverzió": A Panasonic ezzel az új, váltott sorosról progresszívre történő jelkonverziós funkcióval egy intelligens képjavító folyamatot hozott létre. A lassabb mozgások kiértékelése pontosabban történik, nagyobb számú képpont kielemzésével. Ez megszünteti a legkisebb mozgások megjelenítésekor előforduló interferenciát. A végeredmény pedig a tisztább kép és a váltottsoros képek nagyobb függőleges felbontása.

Egy belső elosztó, ami a video és PC jelek feldolgozását végzi, lehetővé teszi az akár 16 (4x4) Panasonic plazmamegjelenítőből felépített videofalak összeállítását is - mindezt további berendezés alkalmazása nélkül. Ugyanakkor a komplett technológiának köszönhetően az analóg vagy nagy felbontású jelek kezelése sem lehetetlen feladat. Így könnyedén megvalósíthatók a - függőlegesen vagy vízszintesen - mintegy 6,20x3,70 m méretű videofalak is.
Kulcsszavak: televízió Panasonic

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50