Új Microsoft kutatóközpont Írországban

forrás Prim Online, 2005. március 22. 10:40
A Microsoft bejelentette, hogy új kutatás-fejlesztési központot hoz létre az írországi Sandyfordban lévő telephelyén. Az új beruházás részleteit Jean-Philippe Courtois, a Microsoft EMEA-régióbeli igazgatója ismertette a Microsoft írországi működésének 20. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.
A beruházás Írország szempontjából jelentős, hiszen az új központ hozzásegíti az ír kormányt kutatás-fejlesztési célkitűzéseinek eléréséhez, és nagymértékben hozzájárul az ország versenyképességének növeléséhez.

A tervek szerint az új központ által kifejlesztett technológiák a Microsoft szinte valamennyi alapvető termékében meg fognak jelenni. A Sandyfordban felállítandó új központ fejlesztői kezdetben a Windows Media Centre továbbfejlesztésén és az európai digitális televíziózás műsorszórási projektjén fognak dolgozni, majd a Windows operációs rendszer következő, Longhorn kódnevű verziójának egyes összetevőit tervezik meg és készítik el. A csoport a Dániában, Indiában és Kínában működő Microsoft központokkal dolgozik majd együtt, és a Microsoft Product Group kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezetének hatáskörébe tartozik.

Jean-Philippe Courtois
, a Microsoft EMEA-régióbeli igazgatója a következőt mondta a rendezvényen: „A Microsoft megértette a Lisszabon Agenda által megfogalmazott célokat, és azok elérése érdekében igyekszik hozzájárulni az európai gazdaság növekedéséhez, az innovációs folyamatok felgyorsulásához és a munkahelyteremtéshez. Írországban létesített kutatás-fejlesztési központunk bizonyítja Európa iránti elkötelezettségünket. A beruházás egyaránt támogatja az ír kormány és az Európai Unió célkitűzéseit.”

A Microsoft az idei pénzügyi évben 6,1 milliárd dollárt kíván kutatás-fejlesztési tevékenységekre és beruházásokra fordítani. Ebbe beletartozik az új, írországi központ is. Az elmúlt években jelentősen kiszélesedett a Microsoft kutatás-fejlesztéssel foglalkozó létesítményeinek köre. A most bejelentett írországi mellett ide tartozik a Microsoft cambridge-i kutatólaboratóriuma, az Aachenben létrehozott „Microsoft Európai Innovációs Központ” (European Microsoft Innovation Centre, EMIC), a dániai Vedbaekben működő termékfejlesztési központ, valamint a 2004 novemberében szintén Vedbaekben megnyitott „Microsoft Technology Centre for ISV Development” központ.

A tervek szerint az új központ részt vesz a – már 1988 óta Írországban működő – Microsoft Európai Termékfejlesztési Központ (European Product Development Centre, EPDC) termékhonosítási tevékenységében is.
Kulcsszavak: Microsoft kutatás k+f

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09