Sun szerverek az Interware szerverhotelében

forrás Prim Online, 2005. március 23. 09:55
A megállapodás értelmében az Interware-nél üzemeltetett Sun Fire V20z illetve V40z szerverek azoknak a meglévő és potenciális Interware-ügyfeleknek kínálnak professzionális lehetőséget, akiknek nagy teljesítményű, üzleti alkalmazások használatából adódó terhelés mellett is biztonságos és gyors háttérre van szükségük. Az Interware szerverhotelében eddig túlnyomórészt webszervereiket helyezték el az ügyfelek, de egyre többen élnek a szerverbérlet lehetőségével. A Sun Microsystems kínálatával az alkalmazásszervereket működtetni kívánó, főként vállalati ügyfélkör igényeit fogja kiszolgálni a szerverhotel.
„Az együttműködésből adódó új lehetőségeknek köszönhetően 2005-ben kiemelten a hazai kis- és középvállalatok valamint a nagyvállalati szektor érdeklődésére számítunk” – mondja Kisérdi Tamás, az Interware Rt. termékfejlesztési vezetője.

„Szerverhotelünkben költséghatékony módon megoldott a szerverek szélessávú internet-elérése, az eszközök rendeltetésének és technikai szükségleteinek megfelelő professzionális elhelyezése, egy ipari szinten megvalósított hűtött, pormentes környezetben, ahol biztosítva van a tűz és vagyonvédelem. A 24 órás operátori szolgálat biztosítja, hogy a szélessávú elérés, a klíma az áramellátás 365 napon át 100 százalékos rendelkezésre állással, biztosítsa mindazt a magas szintű elvárást, amit ma már szinte mindenki elvár!” – teszi hozzá Kisérdi Tamás.

Szerverhoszting piac

A magyarországi szerverhoszting piac – elsősorban a szélessávú internetelérések terjedésének, valamint az egyre szélesebb körben elérhető szélessávú tartalmaknak köszönhetően – az elmúlt időszakban dinamikus növekedett. Az egyre több szervert üzemeltető vállalkozások felismerték, hogy a telephelyükön történő szerverüzemeltetés erőforrást von el a munkatársaktól, és költséghatékonyabb módszer, ha kiszolgálójukat egy jól felszerelt adatközpontban helyezik el. Ráadásul, az ügyfél telephelyén a szerverek eléréséhez szükséges sávszélesség biztosítása jóval nagyobb költséget jelent, mint a szerverhotelben való elhelyezés.

A szerverhoszting szolgáltatás előnyeit kamatoztató cégek köre folyamatosan bővül: a webtervező vállalkozások, az internetszolgáltatók, a reklám területén működő cégek, a szoftverfejlesztők, a rendszerüzemeltetők, az online kereskedelmet folytatók, a portálok, az online közösségek, a médiavállalatok mellett megjelentek a pénzügyi és ingatlan szektor képviselői, a tanácsadó vállalatok és márkaképviseletek is. A piaci eloszlásra jellemző, hogy a szervereket üzemeltetők közel fele az IT piac szereplői közül kerül ki, míg a fennmaradó rész egyenletesen oszlik meg a többi szektor között. Jelenleg közel 2500 szerver üzemel hoszting-szolgáltatóknál, ebből 1800 az Interware szerverhotelben „hosztol”.

Szolgáltatások

A szerverhely megoldások keretében a vállalatok szerverterületet, és a mindenkori igényeiknek megfelelő internet-kapcsolódási lehetőséget bérelhetnek saját gépeik számára. A betelepüléses szolgáltatások tetszés szerint alakíthatóak a vállalatok egyedi igényeivel összhangban. A szerverhotelben „lakók” mindemellett nemcsak azoknak a jellemzőknek és szolgáltatásoknak a kiválasztásában kapnak támogatást, amely pillanatnyi igényeiknek megfelel, hanem a jövőbeli növekedés lehetőségéhez is segítséget kapnak.

A szerverbérlet megoldások igénybevételekor az ügyfelek komplett szerverkonfigurációt bérelnek, amelyben a saját maga (vagy egyedi megbízás esetén a szerverhotel szakembere) alakítja és menedzseli a szoftverkörnyezetet. A bérelt szerverek biztonságos és magas működési színvonalú környezetébe kerülnek.

A Sun Fire V20z és a V40z

Az Interware-nél üzemeltetett kétprocesszoros Sun Fire V20z szerver, az AMD Opteron processzoros szervercsaládjának egyik első tagja óriási teljesítményt, nagyfokú megbízhatóságot és skálázhatóságot kínál igen kedvező áron rack optimalizált, 1U magas kivitelben. A 32- és 64-bites rendszereket egyaránt támogatja, lehetővé téve ezzel a meglévő x86 infrastruktúra befektetéseinek védelmét, miközben problémamentes átállást kínál a következő generációs 64-bites operációs rendszerekre és alkalmazásokra. Ideális megoldás alkalmazások széles skálájához, többek között a nagyteljesítményt igénylő műszaki feldolgozási farmokhoz, webszolgáltatásokhoz, adatbázis kezeléshez és a grid alapú feldolgozási feladatokhoz. További előnye, hogy a Sun teljes rendszertámogatást kínál, amennyiben a termék Linux vagy Solaris operációs rendszerrel (x86 platform változat) kerül megvásárlásra.

A Sun Fire V40z négyprocesszoros szerver olyan tulajdonságokkal, világszínvonalú teljesítménnyel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vásárlóknak, hogy hatékonyan oldják meg informatikai infrastruktúrájuk fejlesztését, költségeik egyidejű csökkentése mellett. AMD Opteron alapú processzorával és a HyperTransport technológiával a Sun Fire V40z lineáris skálázhatóságot és nagyteljesítményű I/O átvitelt biztosít az x86 alkalmazások számára. Képes a 32 és 64 bites operációs rendszerek és alkalmazások futtatására egyaránt, ezzel is védve a meglévő IT befektetéseket, miközben zökkenőmentes átállást biztosítanak a következő generációs 64 bites rendszerre való áttéréshez. A Sun Fire V40z szerver további igen vonzó tulajdonságai: rackbe szerelhetőség, redundáns tápellátás, hűtés és RAID adattárolás, Lights Out Management funkció – a távoli rendszerfigyeléshez és felügyelethez, valamint az egyszerű rendszerfrissítéshez – és a három év garancia.


Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05