Megatrend: Nagyszabású "papír alapú" informatikai projekt

forrás Prim Online, 2005. április 3. 08:50
Rendszerintegrációs project megvalósítási szerződésének aláírására került sor a napokban több mint 300,000 EURO értékben a MONDI BUSINESS PAPER Hungary Rt. és a Megatrend 2000 Informatikai Rt. részéről.
A MONDI BUSINESS PAPER csoport (akkor még Neusiedler) a kilencvenes évek közepén vált ismertté Magyarországon, ekkor vásárolták meg a szolnoki és a dunaújvárosi papírgyárakat, s ezzel a lépéssel váltak nemzetközi vállalattá. A csoport már évek óta a MONDI 100 %-os leányvállalataként működött, a névváltoztatásra tavaly novemberben került sor, amikortól a vállalat immár MONDI BUSINESS PAPER Hungary Rt. néven ismert. A MONDI BUSINESS PAPER a közelmúlt eredményeinek tájékoztatása szerint a vállalat csoport az elmúlt hat évben megháromszorozta a forgalmát, ennek következtésen a papír-és csomagolóipar vezető szeplőjévé vált.

A fejlesztések keretében a cég a szolnoki telephelyén egy nagy megbízhatóságú, üzleti kritikus IT infrastruktúra kiépítését tervezi, mely biztosítja a vállalati alkalmazások biztonságos és konszolidált elérését. A projekt keretén belül kerül bevezetésre az az ORACLE alapú termelés követési (NPT) rendszer, melynek bevezetését a vállalat csoport vezetése is kiemelt figyelemmel kísér. Cél a meglévő BackOffice rendszer szerverparkjának a fejlesztése, konszolidációja, valamint az új termelés követési rendszerhez szükséges kiszolgálók kialakítása, üzletkritikus kiszolgáló rendszer korszerűsítése, üzembiztonságának a növelése.

Az üzleti siker értékét növeli, hogy a Megatrend csapata a megrendelést szoros versenyben a cégcsoport egy külföldi beszállítójával szemben nyerte el, a HP Magyarország támogatásával. A szerződés megszerzése szakmai fegyvertény is, hiszen a teljesítmény-elvárások nemzetközi mércével mérve is igen szigorúak. A projekt jelentőségét mutatja, hogy a magyarországi fejlesztés egy pilot project, amelynek eredményessége esetén a Mondi a környező országokra is kiterjeszti ezt a termelésirányítási rendszert.

A projekt két szakaszból áll. Az első szakaszban a Megatrend 2000 Rt. mérnökcsapata a tesztelési-, teljesítménymérési eljárásait, a katasztrófatervet és a jelenlegi rendszer migrálási tervét készítik elő. A következő állomás a BackOffice rendszer éles próbaüzeme és vele egy időben az ORACLE rendszer teljesítménytesztje, a rendszer finom hangolása. Az előírt teljesítményelvárások következtében ez nem egy rutinszerű rendszerintegráció, hanem igen finom, aprólékos mérnöki munkát igénylő feladat, mely megköveteli a nagy gyakorlatot és elméleti szaktudást a szakemberektől. A mai rohanó digitális világunkban az új technológiák minduntalan újraírják a játékszabályokat. A Megatrend 2000 Rt. a méltányos áraival, minőségével a kihívás mellett lehetőséget kapott az újabb bizonyításra.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50