Novell - VERITAS Linux alapú tárolás-felügyeleti együttműködés

forrás Prim Online, 2005. április 11. 08:45
A Novell és a VERITAS Software bejelentették stratégiai kapcsolatuk kiterjesztését. A megállapodás a VERITAS vezető tárolás-felügyeleti és magas rendelkezésre állási megoldásának Novell SUSE LINUX Enterprise Server 9 platformra történő fejlesztéséről, minősítéséről és támogatásáról szól.
A VERITAS Storage Foundation szoftver 4.1 verziójának Linux platformján történő általános elérhetőségével a VERITAS nagyobb választási lehetőséget kínál az ügyfelek számára a Linux vállalati számítástechnikai környezetben történő bevezetéséhez. A termék 2005. harmadik negyedévében várható.

A VERITAS Storage Foundation HA fejlesztői tevékenysége 15 éves múltra tekint vissza. Többek között az iparág egyik első UNIX alapú kötetfelügyeleti (1990) és fájlrendszer-kezelő (1991) fejlesztésére építve a vállalat a VERITAS Cluster Server, a VERITAS Volume Manager és a VERITAS File System szoftvereket egyesíti. Az eredmény egy kiválóan integrált, online tárolás-felügyeleti és magas rendelkezésre állási megoldás a vállalatok számára UNIX vagy Linux rendszerek telepítéséhez. A Storage Foundation HA szoftver SUSE LINUX Enterprise Server 9 platformra készült verziójának elérhetőségével a VERITAS kiterjeszti a tárolás-felügyeleti és nagy rendelkezésre állási szoftverét a 2.6-os Linux kernel platformra is.

A VERITAS Storage Foundation szoftver egyedülálló szolgáltatásokat kínál a kulcsfontosságú Linux alkalmazásokhoz, többek között tárolóhálózati támogatást dinamikus útválasztással, online tárolásfelügyeletet az állásidők csökkentésére, nagy teljesítményű fájlrendszert és adatbázis hozzáférést, valamint egy stabil, kiforrott kódbázist. A VERITAS Volume Manager az adatok hordozhatóságát a Portable Data Container eszközzel biztosítja a UNIX és LINUX rendszerek között, amely jelentősen megkönnyíti a két platform közötti áttérést. A VERITAS File System a többszintű tárolók használatával és az adatok megfelelő tárolóosztályba történő automatikus elhelyezésével lehetővé teszi a végfelhasználók számára a tárolási költségek csökkentését. Az ügyfelek emellett kihasználhatják majd a nagy adatmennyiséget kezelő Linux környezetekben a 64 bites alkalmazástámogatás teljesítményének előnyeit, például a 4.1 verzióban akár 128 TB méretig is támogatott fájlrendszert.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09