Dell munkaállomás kétmagos processzorral

Széll Zoltán, 2005. április 14. 10:09
Bár az Intel csak a jövő héten bocsátja ki az első kétmagos asztali processzort (Pentium Extreme Edition), a Dell már félhivatalosan bejelentette az új lapkán alapuló első munkaállomást, amelynek szállítását ebben a hónapban kezdi.
Az új asztali számítógép kihasználja a kétmagos, négyszálú processzor nagy teljesítményét. A szintén most bejelentett asztali PC a szintén kétmagos Intel Pentium D processzoron alapul, amelyet viszont csak májusban bocsát ki a lapkagyártó óriás.

A Dell Precision 380 munkaállomást könnyen kezelhető házba szerelték. A munkaállomás professzionális felhasználóinak megengedi, hogy olyan alkalmazásokat futtassanak, amelyek sok számítást igényelnek: videók szerkesztése, animáció és számítógéppel segített tervezés (CAD). A Dimension XPS fejlett képességei a felhasználóknak lehetővé teszi intenzív 3D játék programok futtatását és ezzel egyidejűleg média és egyéb alkalmazások futtatását.

A Dell Precision 380 a profi felhasználók számára újra definiálja a produktivitást a belépőszintű munkaállomás szegmensben és segíti a méretezhetőség és a megbízhatóság növelését az innovatív konstrukcióban. Az új masina kétmagos, 64 bites Intel Pentium Extreme Edition processzort tartalmaz. A Dell Precision 380 munkaállomás már kapható 64 bitesPentium 4 600 sorozatú processzorokkal, amelyek 2MB integrált L2 gyorsító-tárat tartalmaznak. Az új munkaállomás 8GB memóriát támogat, ami a felhasználók számára nagy adatkészletek kezelését teszi lehetővé nagy sebességgel és rugalmassággal.

A Dell Precision 380 egyik fontos jellemzője az innovatív új ház, amely mind a torony, mind az asztali orientációt támogatja. Az új ház forgatható optikai tárolót tartalmaz, amely felhasználó igényei (asztali vagy torony) szerint állítható a rendszer üzembe helyezésekor. Ez lehetővé teszi egy számítógép használatát több formában.

A Dell Precision 380 munkaállomás Intel 955X Express lapkakészletet (négy SATA II meghajtót és RAID 1, 1, 5, 10 formátumokat támogat) és maximum 8GB DDR2 ECC memóriát tartalmaz és támogatja a Microsoft Windows XP Professional x64 operációs rendszert.

Az ötödik Generációs Dimension XPS ideális szórakoztató eszköz, amelyen kivételes élményt szerző játékok játszhatók, vagy digitális zenét szolgáltat, vagy videók és fényképek megtekintését teszi lehetővé. A hagyományos Dimension XPS felhasználók számára az új programok sokkal gazdagabb lehetőségeket kínálnak gyorsabb program betöltéssel és gyors képváltásokkal, mert a rendszer a kétmagos technológián alapul és fejlett DDR2 kétcsatornás memóriát tartalmaz.

Csatlakoztatható az otthoni hálózatokhoz és képes figyelni a DVD meghajtót, amikor a lemezre zenét ír, vagy videót rögzít egyidejűleg a teljesítmény csökkenése nélkül.

Sok fejlesztő az új processzorokhoz többszálú játékokat vezet be, amelyek a korábbiaknál sokkal nagyobb élményt kínálnak a játékosoknak. A Dell kétmagos rendszerek a nagy teljesítmény minden előnyét biztosítják a felhasználóknak.

A Dell Dimension XPS PC Intel Pentium D processzort, maximum 4GB kétcsatornás DDR2 memóriát, Intel 955X Express lapkakészletet (integrált Intel XD vírusvédelemmel), 6 bővítőhelyet (1 PCIe x16, 1 PCIe x4, 1 PCIe x1, 3 PCI), valamint Microsoft Windows XP Professional vagy Media Center Edition 2005 operációs rendszert tartalmaz.

A Dell Precision 380 bejelentése a jövő héten lesz. A Dimension XPS szintén rövidesen forgalomba kerül, ára 2999 dollár.
Kulcsszavak: Dell munkaállomás Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09