Az Oracle szerint Ázsiában árcsökkentésre készül az SAP

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 15. 11:20
A világ második számú üzleti szoftvergyártója, az amerikai Oracle Corp. szerint az e versengésben élen álló német SAP AG árcsökkentést tervez, ázsiai piaci részesedésének növelése érdekében.
Az Oracle ázsiai piacokért felelős elnökhelyettese, Mark Gibbs az AMR Research egy jelentését említette, amely szerint az Oracle már csak 5,5 százalékkal marad el az SAP részesedésétől az ázsiai pénzügyi és számviteli számítógépprogram-piacon. Ugyanez a jelentés mutatta ki azt is, hogy az Oracle 2-5 százalékkal már vezet a világpiacon a megrendelés- és emberi erőforrás kezelési programok piacán.

Az Oracle januárban fejezte be amerikai vetélytársa, a PeopleSoft 10,6 milliárd dolláros felvásárlását, és a múlt hónapban - éppen az SAP elől - szerezte meg 670 millió dollárért a kiskereskedelmi programokat gyártó Retek Inc. tulajdonát. A PeopleSoft ügylet az észak-amerikai piac egyes területein az élre jutatta, Ázsiában a második helyhely volt elég, nem okozott ugyanakkor változást a SAP európai uralmában, állapította meg az International Data Corp.

Egy német magazin állítása szerint a SAP még egy egyesülést is fontolóra venne, ha azt az Oracle vezére, Larry Ellison javasolná.

Ami Ázsiát illeti, egyértelműen "kitört a háború" - mondta Gibbs.

A SAP-nak még van előnye az Oracle-vel szemben, hiszen egy darabig eltart az Oracle és a PeopleSoft összekapcsolása, az ügyfelek meggyőzése arról, hogy közös megoldásaik "működnek".
Kulcsszavak: SAP Oracle

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05