Noreg: biztonság felsőfokon

forrás Prim Online, 2005. április 17. 08:32
Ki mondana nemet, ha azt állítjuk, hogy az információs rendszereket biztonságos környezetben kell működtetni? De ki mondana igent, ha arra kell vállalkoznia, hogy egyedülállóan biztos megoldást nyújtson ennek a minden tekintetben biztonságos környezetnek a megvalósítására? Ráadásul nem csak az a kérdés, hogy az információs biztonságot milyen módszerek segítségével vezessük be. Megoldott-e a rendszer biztonsági szintjének fenntartása és mindennapos felügyelete, amely újabb kihívás elé állítja a szakembereket.
Mi a megoldás? A gazdaság szereplői már jól ismerik, és széles körben alkalmazzák az ISO 9001 minőségbiztosítási szabványt. Az információbiztonság szakemberei a maguk területén is megalkották és bevezették a fenti kérdéseket megválaszoló BS 7799 névre keresztelt szabványt, amely az információ biztonságos kezelésére vonatkozó követelményeket fogalmazza meg.

E minden eddiginél szigorúbb szabványt a kizárólag informatikai biztonsággal foglalkozó hazai cégek közül elsőként a Noreg Kft. teljesítette Magyarországon. Az információbiztonsági auditorok április 13-án tartott szakmai napján Borbély Sándor, a Noreg Kft. információvédelmi projektvezetője számolt be a bevezetés és a működtetés gyakorlati tapasztalatairól. A Noreg Kft. már regisztrált BS7799 minősítéssel rendelkezik, ami nem kevesebbet jelent, mint hogy informatikai rendszere, valamint információ kezelése megfelel a legszigorúbb nemzetközi biztonsági követelményeknek. Külön érdekesség, hogy a Noreg Kft.-t saját szakembergárdája készítette fel a rendszer vizsgálatára. A BS7799 rendszer mindennapi működtetésével és felügyeletével kapcsolatos teendőket ma már a Noreg Kft. vizsgázott információbiztonsági rendszer szakértője jogosult ellátni.
Kulcsszavak: szabvány Noreg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50