Szőke András aukció a Vaterán

forrás Prim Online, 2005. április 19. 12:12
Szőke András - a ma magyar filmkészítés ismert alakja - aukciót indított a www.vatera.hu-n, hazánk vezető online aukciós weboldalán. Szőke András izgalmas élete és fordulatokban gazdag munkássága alatt összegyűlt tárgyait, gyűjteményeit, alkotásait és filmes ereklyéit bocsátja árverésre a mai naptól.
A több száz értékesíteni kívánt termék közül, jelenleg közel 150 várja az érdeklődőket, műgyűjtőket, rajongókat. A kínálatban megtalálható antik használati- és dísztárgyak, exkluzív ruhák, a művész által készített festmények, grafikák, illetve szövegkönyv dedikálva. Megvásárolható a Roncsfilm egyetlen és eredeti kéziratos, megjegyzésekkel és ábrákkal ellátott forgatókönyve és megrendelésre Szőke András által készített egyedi mackófestmények. Az árverés további érdekessége, hogy ebéd is megvehető, melyet a nyertes, kísérőjével és Szőke Andrással a STEX étteremben költhet el.

Szőke András

Szőke András masszőr és kortárs filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr és színész, a mai magyar fiatal, underground filmkészítés legismertebb alakja.
Szentesen született, a gimnáziumban Bácskai Mihály színészosztályába járt, több amatőr színházi csoportban játszott, zenekart alapított. Gyermekkora óta foglalkozott festészettel, képzőművészeti önképzőkörök tagjaként kiállításokon is szerepelt. 15 éves kora óta (1977) amatőr filmes, a pályán saját bevallása szerint Simó Sándor indította el.
Jelenleg (1990-től) Taliándörögdön él, ahol a helyi plébánossal, Illés Sándorral együtt egy rendhagyó helytörténeti múzeum kialakításán, az Ősök Háza „projekten” is dolgoznak. Az eredetileg paplakként funkcionáló, de nem lakott épületbe gyűjtenek és rendszereznek a helyi lakosság segítségével minden dokumentumot, emléket, ami a településsel kapcsolatos.
Több mint 30 amatőr filmet rendezett és jelentős magyar filmekbe játszott: Európa Kemping,
Helyfoglalás, avagy a mogyorók bejövetele, A Kiss Vakond, Papsajt, Roncsfilm, Tündérdomb, Vattatyúk, Zsiguli

Kulcsszavak: Vatera aukció

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05