eMagyarország pont a baracskai büntetés-végrehajtási intézetben

MTI Sajtóadatbank, 2005. április 22. 12:03
A baracskai büntetés-végrehajtási intézet postahelyiségében eMagyarország pont nyílt csütörtökön az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Magyarországi Református Egyház zsinata közötti megállapodás alapján.
Az intézetben dolgozók és családtagjaik számára internethozzáférési lehetőséget biztosító eMagyarország pontot Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Bölcskei Gusztáv püspök, az egyház zsinatának lelkészi elnöke és Földi Iván, az intézet parancsnoka adta át.

Egy modern országnak, egy modern, jövőbe néző társadalomnak nagy szüksége van a hasonló együttműködésekre - hangsúlyozta a megnyitón Kovács Kálmán.

A tárca vezetője hozzátette: "az információhoz való hozzáférés olyan tömeges és fontos igény egy országban, amely túllép kormányzati ciklusokat is, (...) túllép politikai nézeteket, mert (...) a jövőnek ez a záloga, hogy a korszerű technológiának mindenki részese legyen".

Mint hangsúlyozta, az, hogy mindenhova eljusson az információ, "a tiszta, értelmes tartalom, a gyors kommunikáció lehetősége", ugyanolyan fontos, mint volt annak idején, hogy legyen mindenütt tiszta, egészséges ivóvíz.

Az új eMagyarország pont átadása kapcsán Kovács Kálmán kiemelte: találkozott a tárca és az egyház gondolata.

Bölcskei Gusztáv az ünnepségen úgy fogalmazott, egy olyan közösségben, olyan országban, amely a 21. század Európájában meg kívánja találni és őrizni a helyét, "nagyon sok szereplőnek az együttműködésére van szükség".

Mint mondta, abban, hogy együttműködés alakulhatott ki az egyház, az informatikai tárca és a büntetés-végrehajtási intézet között, mindannyiuknak szüksége volt arra, hogy le tudjanak győzni bizonyos akadályokat, meg tudjanak teremteni egy olyan bizalmi légkört, amelyben el tudják fogadni egymást együttműködő partnernek.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Magyarországi Református Egyház Zsinata közötti megállapodás értelmében azokon a kistelepüléseken, ahol nincs nyilvános internet hozzáférési lehetőség, az egyházközség kezdeményezheti eMagyarország
pont létrehozását.

A számítógépet és az internetkapcsolatot a tárca biztosítja, ha az egyházközség vállalja, hogy azt heti 18 órában mindenki számára hozzáférhetővé teszi. Abban, hogy Annamajorban a
büntetés-végrehajtási intézet ad helyet az eMagyarország pontnak, az intézetben börtönlelkészi szolgálatot ellátó verebi református egyházközség állapodott meg a baracskai intézménnyel.
Kulcsszavak: közigazgatás IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50