go.hu: online diszkont utazási iroda

forrás Prim Online, 2005. április 27. 19:35
go.hu néven kezdi meg tevékenységét hazánkban az első online diszkont utazási iroda, amelynek termékpalettáján 465 hagyományos és 80 fapados légitársaság, világszerte 40 000 szállás és több ezer szervezett út érhető el. Az érdeklődők legfeljebb három lépésben le tudják foglalni a számukra legkedvezőbb utazási ajánlatot, amelyért a portál árgaranciát is vállal. A portált a Vista Utazási Irodák és az Axelero Internet hozta létre.
A go.hu portál informatikai és kommunikációs hátterét az Axelero Internet adja, míg az online utazási szolgáltatások minőségét és biztonságát a Vista Utazási Irodák garantálják. A két ISO minősítéssel és számos szakmai kitüntetéssel rendelkező vállalat megbízható szakmai és üzleti hátteret biztosít a portál szolgáltatásainak, amelyek közös jellemzője, hogy a foglalásig vagy fizetésig tartó folyamat rendkívül gyorsan - mindössze 2 vagy 3 lépésben - megvalósítható.

A portál keresője nemcsak a világhálón már megtalálható ajánlatokban keres, hanem tartalmazza a Vista rendelkezésére álló több ezer partnerszállítói ajánlatot is. Az oldalon található kereső segítségével az utazni szándékozók így a magyar piac csaknem összes utazási ajánlatából válogathatnak. A go.hu komplex online szolgáltatásának és hazai viszonylatban egyedülállóan nagy adatbázisának köszönhetően versenytársai várhatóan a legnagyobb nemzetközi utazási portálok közül - Lastminute.com, Expedia.com - kerülnek majd ki.

A go.hu keresőmotorjai közül a portál létrehozói szerint a legnépszerűbb a repülőjegy-foglalás lesz, amely a becslések szerint az oldal forgalmának mintegy felét teszi majd ki. Hazánkban először a go.hu-n nyílik lehetőség egy keresés indításával egyszerre hagyományos és fapados repülőjegyek között keresni, sőt a keresőrendszer +/-3 napos indulási/érkezési rugalmassággal, illetve a bécsi indulás lehetőségével is számol. Miközben összesen több mint 545 légitársaság ajánlatából válogat, tartalmazza a Vista kizárólagos repülőjegy árait is. A go.hu exkluzivitást élvez a STA diákjegyek online értékesítése és egyes távoli desztinációkon üzemelő légitársaságok esetében is. A foglalást a nemzetközi online repülőjegy-foglalási rendszerek piacvezetője, a WorldSpan biztosítja.

Igazi kuriózumot nyújt az oldal a szállásfoglalások terén is, jelenleg az amerikai hotels.com adatbázisai állnak az érdeklődők rendelkezésére. A nyár közepére ez kibővül a CnG és az OctopusTravel ajánlataival is, ezzel lefedve a világszinten rendelkezésre álló szállásokat tartalmazó adatbázisok legnagyobbjait.

Utak - például last minute és hagyományos nyaralóutak, városlátogatások, körutazások, síutak stb. - tekintetében is kiemelkedő választékkal találkozhatnak az oldal látogatói, ugyanis 50 magyar és nemzetközi utazásszervező ajánlataiból válogathatnak több ezer útic él, út-típus, időpont valamint ár alapján. Szintén szokatlanul újszerű, hogy az indulás az esetek többségében nincs fix dátumhoz kötve, bárki megszervezheti önálló útját, saját egyedi indulási igényei alapján.

Nyár közepétől a hazai piacon elsőként a go.hu kínál szállást és repülőjegyet egy keresési művelet alatt. Így a go.hu kereső motorok előnyeit ötvözve, akár fapados repülőjegyek és alacsony árkategóriájú szállásokat is lehet párosítani, majd mindezt a következő lépésben már le is lehet foglalni.

A leggyorsabban foglalható termék az utasbiztosítás, melyet két lépésben köthet meg az utas. Az utasbiztosítás szolgáltatás - mely a go.hu minden egyéb utazási moduljában is elérhető - a Groupama biztosító termékeit kínálja.

A komplex szolgáltatási kört az autóbérlés teszi hamarosan teljessé. Emellett a portál információs szolgáltatásokkal is az érdeklődők rendelkezésére áll, mint például valuta árfolyamok, időjárás, utazási fórum, online térképek, valamint országleírásokkal is az utazók segítségére lesz.

A go.hu által értékesített utazási szolgáltatások alacsony árát árgarancia szavatolja majd. Fontos ismérve még az oldalnak, hogy a feltüntetett árak - a piacon megfigyelt, a fogyasztók által sérelmezett gyakorlattól eltérően - minden esetben bruttó díjak, tartalmaznak minden illetéket az összes útra és utazóra, a teljes megrendelésre vonatkozóan.

Az utazók a Vistával kötnek szerződést, és a személyes ügyintézést igénylő feladatok esetén szintén a Vista Utazási Irodák ügyfélszolgálatai nyújtanak segítséget.

A rendelkezésre álló hazai és nemzetközi adatok alapján becsülhető, hogy működésének első félévében megközelítőleg kétmillió látogató fogja felkeresni az oldalt, ugyanennek az időszaknak a várható utas száma pedig meghaladhatja a háromezret.

Világszinten is dinamikusan növekvő tendenciát mutat az utazási szolgáltatások online illetve offline aránya. Nemzetközi adatok alapján ez a szám egyes országokban a 65%-ot (pl. USA, skandináv államok) is eléri, míg Magyarországon jelenleg csupán 5% körül mozog. A portált létrehozó vállalatok előrejelzései alapján ezen a téren lendületes növekedés várható hazánkban, amely nyomán az online foglalások aránya 5 éven belül elérheti a 40%-ot.

A portált létrehozó vállalatok innovatív tartalomfejlesztési törekvéseinek eredményeként egy olyan utazási portált alkottak, amely mind az [origo], mind pedig a Vista megszokott arculatától elkülönül és a maga nemében elsőként lép piacra. E vállalkozáshoz az Axelero megbízható technikai hátteret nyújt. A szolgáltatás fenntartásához szükséges szerverek az Axelero Adatparkjában kerültek elhelyezésre, illetve a szolgáltatáshoz szükséges operációs rendszerek teljes körű üzemeltetése is az internetvállalat feladata.
Kulcsszavak: Axelero turizmus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05