HDTV szövetséget kötött a Samsung és a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2005. április 28. 22:12
A Samsung és a Microsoft bejelentette, hogy a két vállalat globális marketingszövetséget kötött, melyből minkét cég termékei jelentős hasznot remélhetnek.
A megállapodás két feltörekvőben levő technológia, a nagyfelbontású HDTV és az új generációs Xbox megjelenésének nagyjából hasonló megjelenési idejének köszönhető. Az Xbox május 12-én egy Music Television adásban mutatkozik majd be, és mivel a konzolkészítőknek néhány évre előre kellett gondolkodniuk, a berendezés már támogatja a mai tv-k felbontását jóval meghaladó HDTV-t is. A híradástechnikai üzletekben járva sokaknak feltűnik, hogy a milliós árú hatalmas tv-ken mennyivel rosszabbul mutat a televíziók élő adása. Ennek oka a nagyjából 600x400-as, még az ötvenes évekből származó szabvány, mely a képernyő méretétől függetlenül azonos, tehát az extrémül nagy képernyőn felismerhetően kockás a kép. A HDTV már kezeli ezt a kérdést, és éppen olyan támogatásra vár, mint az új Xbox. Röviden tehát a jövő karácsonyra ideális beruházás lehet a családnak egy HDTV, és egy Xbox, hogy a gyerekek is örüljenek. Ezt a logikát követve valóban nagy sikerre számíthat mindkét termék, és ezt tovább megtámogatva a Samsung 25 ezer HDTV-t kíván elhelyezni a Microsoft viszonteladóinál.
Kulcsszavak: Microsoft Samsung HDTV

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05