A Samsung hibamentesíti a DVD-írást

forrás Prim Online, 2005. május 4. 16:26
A Samsung Electronics a világon elsőként fejlesztett ki automatikus firmware frissítő programot, amely nagyban hozzájárul a hibamentes CD és DVD íráshoz.
A legújabb CD és DVD írók és -olvasók olyan belső programmal (firmware) kaphatóak, amelynek feladata hogy a meghajtóba helyezett lemezt felismerve, a lemez típusához igazítják a lézert, az esetleges hibák kiküszöbölése érdekében. A Samsung új szolgáltatása azonban ennél is többet nyújt. A gyártó Firmware Live Update nevű programja, – amely letölthető a www.samsungodd.com weboldalról – az operációs rendszer betöltődésekor azonnal ellenőrzi, hogy a számítógépbe épített Samsung-meghajtók a legfrissebb verziójú firmware-rel rendelkeznek-e. Amennyiben nem, és a rendszer újabb verziót talál a Samsung weboldalán, automatikusan letölti azt. Ezentúl tehát, a Samsung optikai meghajtók használóinak, – amennyiben rendelkeznek a Live Update szoftverrel – nem kell a honlap meglátogatásával meggyőződniük arról, megjelent-e újabb változata meghajtóik belső programjának. Az automatikus firmware-frissítésnek köszönhetően az optikai meghajtó naprakész információkkal fog rendelkezni a jelenleg forgalomban lévő írható CD és DVD lemezekről, így az írási vagy olvasási hiba esélye minimálisra csökken, sőt a firmware frissítésével még a meghajtó sebessége is növelhető.

A Samsung új TS-H552U DVD írója, amelyet külső változatban TS-E552U jelzéssel is forgalmaznak, szintén kompatibilis a Live Update szoftverrel. A készülék 16-szoros írási sebességre képes DVD-R és DVD+R lemezek esetén, és 5-szörös sebességgel égeti az adatokat a DVD+R DL korongokra. Tizenhatszoros sebességen kevesebb mint öt és fél percre van szüksége egy teljes 4,7 GB kapacitású lemez megírásához. A Live Update-en kívül az új Samsung-modelleket úgynevezett Magic Speed funkcióval is ellátták. Az utóbbi segítségével csökkenthető a drive olvasási sebessége, amely nemcsak zajmentes működést eredményez, de megakadályozza az esetleges lemeztörést is, ami egy sérült lemez maximális sebességű olvasásánál könnyen előfordulhat.

Kulcsszavak: DVD-RW DVD+RW DVD Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50