Eddig 11 ezer felhasználó tesztelte Windows szoftverének eredetiségét

forrás Prim Online, 2005. május 9. 12:32
A Microsoft 2005 februárjában 25 országra, köztük Magyarországra is kiterjesztette a Windows Genuine Advantage (WGA) – magyar nevén „Eredeti Windows - Valódi Előny” – programot, melynek célja az illegális szoftverhasználat visszaszorítása.
A nem hivatalos forrásokból származó, legálisnak hitt illegális szoftverek megvásárlása évről évre több millió egyéni felhasználónak és vállalatnak okoz károkat, hiszen ezek gyakran biztonsági réseket vagy kártékony kódokat is tartalmaznak, vagy egyszerűen csak hiányosak. Az „Eredeti Windows - Valódi Előny” kezdeményezés keretében lehetőség nyílik a szoftverek eredetiségének ellenőrzésére. A tesztelésen túljutott jogtiszta Windows-t használók számára a Microsoft ingyenes hozzáférést biztosít különböző népszerű programokhoz, illetve további előnyökhöz juttatja az egyéni és vállalati felhasználókat.

Az „Eredeti Windows - Valódi Előny” kezdeményezés sikerét jelzi, hogy az angol nyelvterületen elsőként elindított Központot alig 5 hónap alatt 5 millió felhasználó kereste meg. Magyarországon eddig több mint 30 ezer felhasználó látogatott el a Letöltő Központon keresztül az „Eredeti Windows - Valódi Előny” tájékoztató honlapjára, közülük 11 ezren vették igénybe a program által biztosított eredetiség-vizsgálatot. A jogtiszta Windows-t használók által leginkább kedvelt, ingyenesen letölthető alkalmazások az eddigi tapasztalatok alapján a Windows Media Player 10 és a Photo Story 3 voltak.

A Microsoft, a legális Windows-t használók számára, ezen felül olyan hasznos és fontos szoftverekhez biztosít ingyenes hozzáférést, mint például a Windows 98, Windows NT és Windows 2000 rendszerekkel is használható Media Player 9, a valutaváltóval kombinált számológép és a Windows Media kódoló 9-es sorozata.

2005. második felétől a kezdeményezés egy újabb fázisához érkezik. Ennek keretében a programban való részvétel kötelezővé válik azoknak, akik a Microsoft Letöltő Központ (http://www.microsoft.com/downloads/) szolgáltatásait igénybe kívánják venni. Ebben az időszakban az eredeti Windows-t használók számos új alkalmazáshoz kapnak ingyenes hozzáférést a Letöltő Központon keresztül. A Windows Update (http://update.microsoft.com/) webhelyek biztonsági frissítései továbbra is mindenki számára elérhetőek maradnak – tájékoztatta lapunkat a Microsoft közleményében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05