Panasonic: új termékek bemutatója

Kovács Attila, 2005. május 10. 20:37
Legújabb termékeinek bemutatása és átfogó ismertetése céljából rendezett ma sajtótájékoztatót a Panasonic Magyarország. Kátai Csaba marketing igazgató ismertette a 2004-es eredményeket: az összértékesítés 15,4 milliárd forint volt, ami 2,3%-os növekedést jelentett az előző évhez képest. Ezzel az eredménnyel a Panasonic többek között a plazmatévék (57%), DVD-lejátszók (18%), DVD-felvevők (64%), házimozik (18%), és hordozható CD-játszók (16%) terén első a hazai piacon. Kátai szerint idén összességében 6%-os növekedést tervez a cég, ám a darabszámot illetően, pl. plazmatévékből kétszeres, digitális fényképezőgépekből háromszoros értékesítéssel számol a Panasonic.
A termékbemutatón először az 50, illetve 500 (HD) sorozatú új Viera televízió család tagjainak jellemzői kerültek terítékre. Az új (már nyolcadik generációs) plazmatévék 8,6 milliárd színt képesek megjeleníteni, újnak számít az úgynevezett „deep black” szűrő és az alkalmazott HDMI csatlakozók is. Az LCD tévék kontrasztja 800:1-re változott. A Diga DVD-felvevők immár ötödik generációja mutatkozott be, az új jellemzők közül kiemelhetők: stand-by-ból 1 másodperc alatt felvételkezdés; csúcsképminőség; LP üzemmódban megnövelt pixelfelbontás (250-ről 500-ra); SD kártya,max. 142 óra tárolhatósága; két műsor párhuzamos felvételének lehetősége (egyik DVD-re, másik VHS-re).

Az 5 megapixeles és háromszoros optikai zoomos DMC-FX7 digitális fényképezőgép utódjaként a Panasonic bemutatta a hamarosan piacra kerülő DMC-FX8-as Lumix modellt, melynek különlegessége a MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor és a lényegesen hosszabb akkumulátor-élettartam. A DMC-FX8-as különleges képminőséggel, nagy LCD-kijelzővel, kompakt mérettel és elegáns külsővel rendelkezik. Ehhez jön a MEGA O.I.S., valamint az FX7-eshez viszonyítva több mint duplájára növelt akkumulátor-élettartam, mely a tartozék lítium-ionos akkumulátor 162%-os kapacitásnövekedésének, illetve az energiatakarékos Venus Engine PLUS processzor alkalmazásának köszönhető. Az új CCD 9 pixeles vegyes olvasási módszerének köszönhetően fényes és tiszta VGA-mozgóképfelvételt tesz lehetővé 30 fps (képkocka/másodperc) sebességgel, amely kísérő hanggal együtt lejátszható a nagyméretű LCD-kijelzőn. Az autofókusz sebességének növelése, a helyszínválasztó ablak, illetve a három új helyszín szerinti üzemmód olyan segítséget jelentenek, melyek révén minden felhasználó egyszerűbben és kényelmesebben készíthet kiváló minőségű képeket. Az FX8 várhatóan egy hónapon belül kerül a hazai kiskereskedelmi forgalomba, bruttó ára várhatóan 120 ezer forint alatt lesz.



Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50