Új generációs PGP adattikosító termékek

forrás Prim Online, 2005. május 12. 12:42
A PGP Corporation a mai napon bejelentette új generációs PGP adattikosító termékeinek piaci bevezetését.

Azon számos nemzetközi vállalatnak, amely a PGP Desktop 9.0 terméket használja, a PGP Universal 2.0 most automatikus, központi menedzselési lehetőséget kínál az új PGP Desktop 9.0 kiterjesztett vállalati menedzsment tulajdonsággal. Az új PGP Desktop 9.0 jellegzetessége, hogy a felhasználó beavatkozása nélkül is megoldható az automatikus kezelési mód, azaz az e-mail-, file- és teljes merevlemez-titkosítás.

Az új PGP termékek jellemzői:

  • A teljes merevlemezre kiterjedő titkosítás (PGP Whole Disk encryption) - megvédi az egyre inkább sebezhető vállalati vagy magán laptopon tárolt bizalmas információkat és megtiltja az illetéktelen hozzáférést. Titkosítja az egész laptop-, desktopfelületet, beleértve a hordozható USB drive-ot is, a központilag visszaállítható funkcionalitású PGP Universal 2.0 termék segítségével.

  • PGP Desktop 9.0: hat megoldás egyben - Az új megoldás tartalmazza a PGP teljes merevlemezre kiterjedő adattitkosítást, a PGP virtuális lemeztitkosítást, a PGP Mailt, a PGP Instant Messengert, PGP ZIP titkosított, tömörített állomány készítését valamint a PGP Shredder állományok és könyvtárak biztonsági törlését.

  • A PGP Universal 2.0 a PGP Desktop 9.0 biztonsági politikájának felügyeletével biztosítja az egyéni felhasználótól a nagyvállalati szintig terjedő teljes megoldást, növelve a biztonságot és csökkentve a költségeket. A PGP Universal 2.0 a vállalati központosított biztonságpolitikát, a kulcsfelügyeletet és a kulcsszerver funkciókat kezeli az összes PGP Desktop 9.0 kliensen.

  • A vállalati biztonságpolitika automatikus betartatása biztosítja a rendszergazdák számára, hogy létrehozzanak egyszeri beállítást az üzenet automatikus titkosításával és dekódolásával minden felhasználói beavatkozás nélkül. A PGP Desktop 9.0 most magába foglalja a PGP Universal központi biztonságpolitikai alapú e-mail titkosítási technológiát.

  • Széles körű protokolltámogatás - a PGP Universal 2.0 és a PGP Desktop 9.0 támogatja az összes jelentős tanusítványt és üzenet formátumot, beleértve az X.509, az OpenPGP és az S/MIME tanusítványokat.

  • Integráció az együttműködő partnerekkel - lehetővé teszi az IT biztonsági menedzsereknek, hogy a szabályozási és a partneri követelményeknek megfelelően, biztosítsák a bizalmas e-mail és csatolt állomány titkosított forgalmát. Az internetkijárat e-mail tartalma és szűrői meggátolják a biztonsági politikához nem illeszkedő üzenetek bejövetelét.

  • Új PGP Global Directory szolgáltatás teljes megoldást biztosít a PGP-használók számára, hogy megbízható, érvényes és automatikus módon megosszák saját nyilvános kulcsukat és hozzáférjenek más használók nyilvános kulcsához.

A PGP termékek forgalmazásával 37 ország 150 partnere áll a felhasználók rendelkezésére. Hazánkban több mint száz vállalat használja és ennél is több érdeklődő várta az új technológiát. Magyarországon a PiK-SYS Informatikai és Tanácsadó Kft., mint a PGP Corporation Certified Solution Partnere jogosult a PGP adattitkosító termékek forgalmazására és technikai támogatására.

Kulcsszavak: Piksys security PGP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09