A Yahoo elindítja zeneelőfizetés-szolgáltatását

Genda Csongor Zoltán, 2005. május 17. 20:34
Az egyik legismertebb internetes portál, a Yahoo belépni igyekszik a zenepiac területére, és tervei szerint évente 60 dollár ellenében zeneszámok ezreit tölthetjük le Mp3-lejátszóinkra.
A szolgáltatást igénybevevők mintegy 1 millió cím közül választhatják ki a szívüknek legkedvesebb dallamokat. A Yahoo Music Unlimited kissé eltér a Napster- illetve Real Networks rendszerétől, mert ezért az összegért nem vásárolhatjuk meg a zeneszámokat, hanem úgymond bérbe vehetjük azokat. Azonban nem csak bérelni lehet a zeneszámokat, meg is vásárolhatjuk őket, viszont ez már darabonként 79 centbe kerül.

Az előfizető letöltheti ugyan a slágereket, de nem írhatja azokat ki cd-re. A felhasználóknak havonta egyszer csatlakozniuk kell a zeneszerverre, mert máskülönben nem hallgathatják tovább kedvenc dallamaikat. Az internetes portál a másolásvédelemre is gondolt, mert csak olyan készülékekkel csatlakozhatnak az előfizetők a szerverre, amelyek a Microsoft Copyright-technikájával vannak ellátva, így tehát az Apple iPod-ja nem alkalmas a letöltésre. Az ilyen problémák kiküszöbölése érdekében a Yahoo 10 lejátszót hoz a közeljövőben forgalomba, melyekkel bármikor csatlakozhatunk a szerverükre.

Kulcsszavak: Yahoo zene onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50