Nagyfelbontású videófelvevővel ellátott HDTV az LG-től

forrás Prim Online, 2005. május 17. 21:50
Az LG Electronics bemutatta a világ első nagyfelbontású digitális videófelvevővel (HD-DVR) ellátott Plazma TV-it (HDTV), ezzel is öregbítve újító és vezető imidzsét a szórakoztató elektronika területén. A készülékek május 2-án kerülnek piacra Koreában, majd ezt követően Észak-Amerikában.
A PY2DR sorozat tagjai 50 és 60 inches kivitelben kaphatóak, és az ultravékony készülékekbe épített 160 gigabyte-os HD-DVR mellett a HDTV-k minden előnyével rendelkeznek. Az új Digital Cable Ready Plazma HDTV-k 13 órányi nagyfelbontású vagy 63 órányi hagyományos felbontású digitális programot képesek tárolni.

Az LG 2003-ban mutatta be a világ első merevlemezes LCD projektoros TV-jét, majd 2004 végére kifejlesztette a merevlemezes Plazma TV-t, amellyel a 2005-ben megrendezett Consumer Electronics Show-n debütált, megerősítve vezető imidzsét a DTV technológiák területén.

Az új szélesvásznú Plazma DVR-ek automata time-shift (csúsztatott lejátszás - felvétel közben lejátszás) funkciója lehetővé teszi az egy órás intervallumokban történő folyamatos rögzítést. A felvétel lassítva előre-hátra tekerése és azonnali visszajátszása is megoldható a készülékkel. A felhasználóbarát opciókkal a könnyen rendszerezhetjük a rögzített programokat és az EPG (Electronics Grogram Guide) gombbal beállíthatjuk a készüléket kedvenc sorozatunk ugyanabban az időben történő felvételére.

A készülékek az LG ötödik generációs ATSC VSB/QAM tunerjeivel vannak felszerelve, amely fogja a földi sugárzású digitális HDTV adásokat, a digitális kábelen érkező jeleket, valamint az analóg és kábeles adásokat. A készülékek set-top-box nélkül is képesek a digitális HDTV programok és a fizetős kábel tv szolgáltatások vételére. A Digital Cable Ready Plazma TV-kbe a kábel tv szolgáltatók szabványkártyáit aCableCARD-okat építettek.

A televíziók 9-in-2 (9 a 2-ben) multi memóriakártya olvasóval rendelkeznek (CF/MD/SD/SMC/MMC/MS/MS Pro/MS Pro Duo/xD), amelynek köszönhetően fényképeket nézhetünk a tévénken és digitális fájlformátumú zenét hallgathatunk (például MP3 fájlok).
A DVR-nek köszönhetően a 9 különböző formátumú memóriakártyán keresztül feltölthetjük a gép merevlemezére a kameránkkal készített digitális fotókat vagy MP3 lejátszónkról a digitális zenét. A fájlok rendszerezhetőek, így a jövőben is megnézhetjük, meghallgathatjuk azokat. A DVR képes zenei fotóalbumot kreálni, így egy „diavetítés” keretében zenei aláfestéssel tekinthetjük meg fotóinkat.

A PY2DR sorozat XD Engine technológiával készült, amely az LG szabadalma. A készülékbe épített második generációs XD Engine chip a fényerő és a kontraszt javításával, az árnyaltabb és erősebb színekkel szinte HD bontásúvá varázsolja az alacsony felbontású analóg jeleket, valamint csökkenti a beérkező jel zaját. Ez a megoldás mozi hatású nagyfelbontású képeket eredményez.

Az LG 50 inch-es Plazma HDTV-jébe 60000 órányi élettartamú DoubleLife panelt épített, így növelve meg a PDP élettartamát. Az LG az iparág vezetője az 5000:1 kontrasztjával és az 1000cd-s fényerősségével, amely a legélénkebb és legvalóságosabb élményt nyújtja a vásárlóknak TV-zés közben. A vizuális élményt olyan funkciók fokozzák továbbá, mint a HDMI HDCP-vel, IEEE 1394 DTV Link-kel, a rugalmas kép a képben (PIP), a kép a képen kívül (POP), illetve az osztott képernyő opció.

A PY2DR modellekben megtalálható a 2004-es Gemstar Digital TV Guide Onscreen interaktív program guide és az egyik legjobb beégést megelőző funkció, amely minimalizálja az állóképekből adódó károkat. Az iF Design, Reddot Design és CES Innovations díjakkal kitüntetett PY2DR sorozat a letisztult formát ötvözi a legújabb fejlesztésekkel. A termékek TV-állvánnyal és hangfalakkal együtt kerülnek a piacra.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05