Stratégiai mutatószámokkal és teljesítménymérőkkel bővül a Microsoft Office

forrás Prim Online, 2005. május 18. 10:05
A Microsoft Corporation bejelentette, hogy elérhetővé tette új, szerver oldali stratégiai, üzleti teljesítményt mérő alkalmazásának béta verzióját. A „Maestro” kódnevű új alkalmazás a Microsoft Office Rendszer részeként lehetővé teszi, hogy a szervezetek átfogó elemzéseket végezzenek stratégiai mutatószámrendszerek és teljesítménymutatók létrehozása, kezelése és használata révén, és mindezt egy együttműködő környezetben valósítsák meg. A „Maestro” széleskörű betekintést ad a vállalat előtt álló üzleti lehetőségekbe, így az alkalmazottak könnyebben megérthetik az üzleti kihívásokat, és hatékonyabban működhetnek együtt a vállalati célok elérése érdekében. A hatékony üzleti intelligencia (business intelligence – BI) megoldások alkalmazása révén az alkalmazottaknak nagyobb rálátása és befolyása van a működésre és eredményekre.
Az üzleti intelligencia továbbra is kiemelt befektetési terület a Microsoft Infómunkás üzletágán belül. Célja, hogy a Microsoft Office Rendszert alkotó programok, szerver megoldások és szolgáltatások fokozzák az egyének, csoportok és szervezetek hatékonyságát.

„A ’Maestro’ segítségével az Office Rendszerben felhalmozott kulcsfontosságú üzleti adatokat lehet a gyakorlatba átültetni, hozzájárulva ezzel a hatékony és gyors döntéshozatalhoz” – mondta Lewis Levin, a Microsoft Infómunkás üzletágának az Office üzleti alkalmazásokért felelős elnökhelyettese. „A ’Maestro’ az egyik legfontosabb eleme üzleti intelligenciával kapcsolatos stratégiánknak, amely eljuttatja az információkat a vállalati adatforrásoktól az infómunkásokhoz, hiszen ők a mindennapi munkájuk során nem csak megtekintik és elemzik az üzleti adatokat, de terveznek, döntéseket hoznak és együttműködnek másokkal.”

A „Maestro” előnyei

A tavaly nyáron megjelent BI technológiákat jelentősen kibővítő „Maestro” kiválóan megfelel az üzleti eredmények kimutatására, elemzésére, ahol fontos az egyszerű bevezetés és használat, illetve a Microsoft Office Rendszer megoldásaival való integráció. A „Maestro” használatával a vállalkozásoknak az alábbiakra nyílik lehetősége:

A tevékenység összehangolása a stratégiával – A „Maestro” használatával létrehozott stratégiai mutatószámrendszerek megbízható és hatékony módszert nyújtanak a stratégiai irányvonalak meghatározásához, az alkalmazottak számára az információkhoz való hozzáféréshez, valamint a projektek eredményességének kimutatásához. A „Maestro” használatával az egész szervezeten belül felügyelhető és mérhető az eredményesség, illetve a konkrét cselekvési tervek.

Az összefüggések megvilágítása – A „Maestro” a vállalatok üzleti adatait, a fő teljesítménymutatók viszonylatában ábrázolja. A munkatársak így könnyebben értelmezhetik az egyes jelentéseket, diagramokat, grafikonokat, elemző eszközöket, vagy akár az olyan strukturálatlan adatokat, mint a dokumentumok, táblázatok és webhelyek, ha azokat a „Maestro” stratégiai mutatószámokkal kapcsolatos funkcióival együttesen használják.

Együttműködés a vállalkozás irányításában és tevékenységében – A „Maestro” stabil keretet biztosít az üzleti információk értelmezéséhez és az ezek alapján folyó munkához, így az emberek amellett, hogy a megfelelő környezetben tekinthetik át az adatokat, a csoportos elemzések segítségével hatékonyabban együtt tudnak működni, és fokozhatják teljesítményüket.

Kulcsfontosságú mutatószámok szerinti működés – A „Maestro” az olyan egyszerűen használható eszközökkel integrálva, mint a Microsoft Office 2003 különféle verziói, valamint a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, a végfelhasználókat is képessé teszi a stratégiai mérőszám rendszerek létrehozására, kezelésére és használatára. Ugyanakkor a „Maestro” kihasználja a cégek meglévő kapacitásait, technológiáit és befektetéseit, hogy alacsonyabb költségekkel és rövidebb idő alatt érjenek el minél jobb eredményt.

Kibővíthető funkcionalitás
– A „Maestro” méretezhető platformot biztosít, amelyen keresztül független szoftvergyártók és rendszerintegrátorok kibővíthetik szolgáltatásaikat, a stratégiai mutatószámokkal kapcsolatos funkciókat üzleti vagy egyedi alkalmazásokba integrálhatják.

Robusztus platform a partnerek megoldásai számára


A „Maestro” új üzleti lehetőségeket nyit meg a rendszerintegrátorok, az értéknövelt szolgáltatásokat kínáló viszonteladók és független szoftvergyártó partnerek előtt. A Microsoft Office Rendszer platformja, a Microsoft SQL Server platform és a Visual Studio eszközkészlet alkalmazásával ezen partnerek további elemző eszközökkel bővíthetik a „Maestro” azonnal használható funkcióit, és a meglévő üzleti alkalmazásokba stratégiai mutatószám-megoldásként integrálhatják. A „Maestro” használatával a partnerek egyúttal lehetőséget kapnak arra is, hogy belépjenek a növekedésben lévő üzleti teljesítménykezelő alkalmazások piacára.

A Gartner 2005. március 4-én megjelent elemzése szerint a vállalati teljesítménymenedzsment piaca 2003-ban az új licencek árbevételét alapul véve 520 millió dollár volt, 2009-re viszont az előrejelzések szerint meghaladja a 900 millió dollárt, ami éves szinten 9,9 százalékos növekedési ütemet jelent.

A termék nyilvános béta verziója a nyáron várható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05