LANeX-Radware: hardver alapú, gigabites IP hálózatbiztonság

Kovács Attila, 2005. május 18. 17:14
„Üzletmenet-folytonosság és adatbiztonság IP hálózatokon – max. 6 Gbit/sec sebességig” címmel május 18-án IP biztonsági szakmai napot tartott a budapesti Corinthia Aquincum Hotelben a LANeX Tanácsadó Kft. A bemutatót is magába foglaló rendezvény résztvevői (mintegy 25 fő a nagyvállalati, kormányzati, banki és telekom szektorból) megismerhették a kft. által a hazai piacon képviselt izraeli Radware cég megoldásait.
Mint azt Székely Tibor ügyvezető igazgató bevezetőjében kiemelte, a tömeges szélessáv hazai használatának eljövetelével a LANeX a hálózati adatbiztonság terén a nagyon erős hardver alapú nagyvállalati megoldásokra, az 1Gbit/sec fölötti szolgáltatói oldali forgalomra koncentrál a Radware eszközeire épülő kínálatával.

Az előadások három nagyobb rész köré szerveződtek. Az első blokk témája a magas rendelkezésre állás és IP adat biztonság a Basel II ajánlások tükrében. Itt mutatták be a Radware IP biztonsági termékválasztékát. A második blokkban vállalati, pénzintézeti, szolgáltatói alkalmazások (behatolás védelem - 0,2-6 Gbps-ig - a Radware online biztonsági szolgáltatásaival; magas rendelkezésre állású, titkosított adatkapcsolat IP-n át, egyidejűleg sok ügyfélhez; a DefensePro megoldás – támadás és védelem – bemutatása) ismertetésére került sor. A délutáni harmadik blokkban előadások hangzottak el a fokozatosan bővíthető tartalomszűrésről, a magas rendelkezésre-állású internet elérhetőségről, az internet sávszélesség szabályozással, behatolás-védelemmel ellátott használatáról.

A Radware bemutatott eszközei és megoldásai a következők voltak: intelligens alkalmazáskapcsolók (Intelligent Application Switching) a terhelés-elosztás szabályozására; ezeket javasolja LANeX a felhasználói/szolgáltatói szerverek, továbbá internet szolgáltatók magas rendelkezésre állásának biztosítására, függetlenül attól, hogy milyen szerverek, alkalmazások, linkek, operációs rendszerek, tűzfalak szerepelnek az adatok útvonalán.

Behatolás megelőző eszközök (IPS – Intrusion Prevention Systems), köztük a működés közben ismertetett DefensePro eszköz (l.a mellékelt fotó), amely sok száz ismert támadás fajtára ellenőrzi a védeni kívánt IP kapcsolatokat, és akár 6 Gbit/sec sebesség mellett is megakadályozza a támadásokat és behatolási kísérleteket, a hasznos hálózati forgalom zavarása nélkül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09