Chat-es és webcam-es interaktív tévézés

Genda Csongor Zoltán, 2005. május 19. 20:10
Kelet-Ázsiában az interaktív tévézés egy új formáját vezették be. A térség egyik elismert televíziós úttörője, Robert Chua pénteken bemutatja projektjét a Szöuli digitális fórumon.
"Ha önök egy dokumentumfilmet vagy egy show-műsort néznek, akkor arról beszélni is szeretnének közben"- közölte az interaktív csatorna alapítója és feje, Robert Chua. Programját 2004 decemberében indította el, de csak az elmúlt hetekben kezdte el igazán népszerűsíteni azt. Az interaktív adást Hongkongban kábeltévén lehet fogni, de a világhálón is megtekinthetjük a programokat. Mialatt a nézők a képernyő egyik sarkában a műsort követik figyelemmel, azalatt egy másik ablakban sms-t írhatnak, valamint webkamera és chat segítségével meg is vitathatják másokkal a látottakat.

Chua szerint a kamera és a chat a reklámok ideje alatt is a készülék előtt tartja a nézőket, és az ő üzleti elképzelése az, hogy a telekommunikációs vállalatok például az sms-ekből befolyó összegek egy részét a televíziós társaságnak utalják át. Mindazok, akik az interneten keresztül szeretnének csatlakozni, azok pedig az Online-játékokéhoz hasonlatos pontrendszerrel fizethetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50