Axis - HID nyílt szabvány video-felügyeleti és beléptető rendszerekhez

forrás Prim Online, 2005. május 20. 11:02
Az Axis Communications, a hálózati videó piac világszintű vezetője, valamint a HID, a biztonságiparban az érintkezés nélküli belépőkártyák és kártyaolvasók elsőszámú gyártója, a mai napon bejelentették, hogy partneri kapcsolatra lépnek az iparág első nyílt szabványú, integrált hálózati videofelügyeleti és beléptető interfészeinek és protokolljainak kialakítására.
Az IP (Internet Protokoll) alapú platform lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztők, rendszerintegrátorok és OEM partnerek számára, hogy a konvergált biztonsági megoldások iránt való növekvő piaci igényekre válaszul rendszerkínálatukat a hálózati videó és a beléptető rendszerek integrálásával bővítsék. A platformot nyílt alkalmazás programozó interfész (API) formában fejlesztik ki és adják közre.

Az informatikai és a biztonsági beléptető rendszerek piacainak közeledésével ez az új platform korábban teljesen különálló rendszereket köt össze, lehetővé téve a videofelügyeleti és a beléptető rendszerek együttműködését. Ráadásul az Axis alkalmazásfejlesztő partnerei a beléptető rendszereket integrálhatják a már meglévő videó alkalmazásaikba, a HID megoldás-szállító partnerei pedig a videofelügyeletet építhetik be a saját beléptető rendszereikbe.

Az Axis és a HID nyílt szabványát alkalmazva az alkalmazásfejlesztők és az OEM partnerek olyan rendszereket tudnak majd építeni, amelyek társ-társ kommunikációt alkalmaznak, gazda-szerveren keresztül történő kommunikáció nélkül. Ilyen például, amikor a beléptető rendszer által érzékelt esemény automatikusan beindítja a kamerán a képrögzítést. További előnyöket jelentenek pl. a valóban integrált videomegoldások, ahol a hálózati kamerák meglévő TCP-IP portokon keresztül közvetlenül kapcsolódnak a beléptetés kezelő rendszerekhez, és felügyeleti szoftvert vagy központi figyelőállomást alkalmazva lehetővé teszik a videón keresztüli igazolást. Ez az új működési környezet a hagyományosan kapcsolt analóg videóknál és digitális videofelvevőknél egyszerűbb és olcsóbb lesz.

Az Axis és a HID várakozásai szerint az idei év második felében jelenthetik be, hogy a közösen kifejlesztett alkalmazásprogramozó felület (API) elkészült és elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50