Intel E-Shell: Vissza a jövőbe

forrás Prim Online, 2005. május 24. 20:40
Az Intel bemutatta az új generációs otthoni PC-prototípusát, a Ryan McElhinney által tervezett, Home Entertainment Shell névre keresztelt otthoni, szórakoztató komputert.

Az E-Shell becenevű otthoni szórakoztató kagyló egyesíti a mai szórakoztatóelektronikai PC-k képességeit a 60-as évek jellemző dizájnjával, hogy így olvadjon bele a legmodernebb életterekbe.

Az Intel E-Shell visszautat jelent a jövőbe. Azt példázza, hogy a technológia és a dizájn miként változott a nappaliban az évek során, és sejteti, hogy milyen lehet a jövő - mondta Tracey Gillespie, az Intel szakértője. A technológiai megoldások számára manapság fontos, hogy külsőleg is vonzóak legyenek, hogy meghódíthassák a modern nappalikat.

Ryan McElhinney tervezőt Eero Aarnio 1960-as években készített ikonikus buborék és gömb alakú székei által inspirálták az E-Shell tervezésére.

Az Intel által tavaly, a XXI. századról készített tanulmány kimutatta, hogy a britek 42 százaléka számára problémát jelent, hogy a hardvereszközök egyre zsúfoltabbá teszik a helyiségeket, hiszen átlagosan 5 távirányító kell az otthoni szórakozáshoz. Minden negyedik háztartásban több mint hét különálló technológiai eszköz található.

Annak ellenére, hogy felismerték a multifunkciós szórakoztatóelektronikai eszközök előnyeit, a brit háztartások majdnem fele azt állította, hogy nem engednék, hogy tradícionális számítógép kerüljön a nappaliba, elsősorban a külső miatt.

Az E-shell miatt nem kell szégyenkezni, hogy a nappaliban van, vagy akár a tv alatt rejtőzik -nyilatkozta Ryan McElhinney díjazott designer. Az E-Shell büszkén megállja helyét különálló bútorként is.

Az Intel E-Shell magában foglal egy Hi-Grade DMS II 3400 szórakoztató PC-t, amely 3,4 GHz-es Intel Pentium 4 550, Hyper-Threading technológiát támogató processzorra épül, valamint 512 Mbyte-os RAM-mal és 250 GB-os merevlemezzel rendelkezik. A EPC által tv-t lehet nézni, rádiót hallgatni vagy akár DVD-t írni és olvasni. A készülékbe emellett beépítették az Intel Balanced Technology Extended (BTX) alaplapot, valamint olyan külső dizájnt, amely által kevesebb hűtőre van szükség, és működés közben is csendesebb.

Kulcsszavak: jövő design Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09