A Vatikán és a Sun együttműködési megállapodása

forrás Prim Online, 2005. június 1. 12:03
A Sun Microsystems, a Java technológia kifejlesztője és legfőbb támogatója együttműködési megállapodást kötött a Vatikánnal a web alapú irodai alkalmazásokat működtető komplex infrastruktúra kialakításáról.
A szerződés szerint az infrastruktúra alapját a Sun Fire kiszolgálók, az azon futó Solaris operációs rendszer, valamint a csoportos munkavégzést, irodai feladatokat, közösen végzett aktivitást, közösségi működést lehetővé tevő, integrált, nyílt szabványokon alapuló Sun Java Enterprise System szoftvermegoldás alkotják.

A projekt első fázisaként, a Sun mindössze két hónap alatt tervezte meg és vezette be a Sun Java Enterprise System fő komponenseit – köztük a Messaging Server és a Directory Server szoftvermegoldásokat is – magában foglaló álló teljes körű üzenetküldő és kommunikációs infrastruktúrát.

A Vatikán jövőbeni tervei között szerepel egy új világportál kiépítése, amely hozzájárulna webes közösségei megerősítéséhez és központosítaná a Vatikán számos külső és belső internetes weboldalát. A Sun már megkezdte az együttműködést az új portál létrehozását végző – és többek között Java Enterprise System komponenseket is felhasználó – csapattal. Az új portál a felhasználóknak olyan gyors, mindenkor rendelkezésre álló, sokoldalú alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínál majd, mint például a tartalomkezelés, a „streaming” és az online együttműködés.

A Sun oktatói a Vatikán informatikai munkatársainak képzést is nyújtanak a Solaris operációs rendszer, a Sun Java Enterprise System szoftverrendszer és a Sun Fire kiszolgálók adminisztrációjával kapcsolatban. A nyílt szabványokra épülő szoftverrendszerek rugalmasságának köszönhetően a Szentszék – a maximális biztonság érdekében – új infrastruktúrájába más gyártók termékeit is nehézség nélkül integrálhatja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09