Egyablakos böngészés a Microsoft IE 6-tal is

Milkovits Gábor, 2005. június 9. 19:34
Hetekkel azután, hogy a MS bejelentette a több weboldalt egy ablakban behozó "tabbed browsing" hozzáadását az Internet Explorer következő, 7-es verziójához, most elérhetővé tette azt a jelenlegi 6-os változatot használók számára is.
Az alkalmazás az IE 6-hoz a http://toolbar.msn.com/ oldalról ingyenesen letölthető, megújult MSN Search Toolbar eszközpulton keresztül érhető el, és lényege, hogy az IE-felhasználók egy ablakban nyithatnak meg egyszerre több weboldalt, amelyek mindegyikét egy kisméretű, az ablak tetején található fülre kattintva választhatják ki. A versenytárs böngészők, például az Opera, a Safari vagy a Firefox egy ideje már kínálnak ilyen alkalmazást, csakúgy, mint egyes az Explorerre telepíthető, független cégek által kifejlesztett eszközpultok. Az Explorer-felhasználók közül viszont sokan már régóta hiányolták az egyablakos böngészést, amit a múlt hónapban a Microsoft az IE7-eshez ígért alapfunkcióként.

Az Internet Explorer funkcióit gyakorlatilag három éve nem újította meg számottevően a Microsoft. Az utóbbi hónapokban viszont az alternatív böngészők konkurenciájának köszönhetően felgyorsultak az események: a cég kivette a Longhorn-projektből és előrehozta a következő generációs IE7 megjelenését, valamint a 6-os verzió bizonyos funkciófrissítésének lehetőségét is felvetette még ezelőtt, tavaly novemberben. Utóbbival kapcsolatban akkor és azóta nem közöltek konkrétumokat, ám az egyablakos böngészést támogató eszközpult nyilván részét képezi a kezdeményezésnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50