Új gazdasági hírportállal bővült az erdélyi internet palettája

MTI Sajtóadatbank, 2005. június 14. 09:02
Új lappal bővült az erdélyi magyar internet palettája: a privatprofit.ro gazdasági hírportál elsősorban romániai magyar vállalkozóknak és Romániában befektetni szándékozó magyarországi üzletembereknek nyújt hasznos infomációkat.
Az internetes újság naponta többször frissülő gazdasági híreket, tőzsdei mutatókat, elemzéseket kínál olvasóinak. A befektetők döntéseit a legfrissebb statisztikák alapján készített régió és megyeelemzések is segítik. A honlapról letölthető a román társasági törvény magyarra fordított változata, és hamarosan újabb jogszabályok is felkerülnek.

A gazdasági hírportál a román és a nemzetközi gazdaság iránt érdeklődők hírforrása, de extra szolgáltatásokat is nyújt az üzleti tanácsadás, a turizmus (főleg a szállásközvetítés), a bevásárlás területén is. A megtakarítások hatékony elhelyezését segíti a romániai bankok adataival rendszeresen aktualizált betétszámító, az adószámítóval pedig bárki kiszámíthatja, béréből mennyi járulékot és adót fizet, mekkora az eltartott személyek utáni jóváírás.

A portál főszerkesztője, Králik Lóránd gazdasági újságíró (korábban a Bihari Napló vezérigazgatója, az Erdélyi Riport gazdasági rovatvezetője, jelenleg a HVG külső munkatársa) elmondta: az internetes lap ötlete tavaly nyáron merült fel először. Az a célja, hogy kielégítse a romániai magyar vállalkozók és a térség iránt érdeklődő befektetők információigényét, illetve az internetező nagyközönségnek egy eddig hiányzó szolgáltatást nyújtson. A főszerkesztő szerint a gazdasági portál hiánypótló jellegű, nem akarnak versenyezni sem az általános hírportálokkal, sem a pályázati figyelő-rendszerekkel és állásközvetítőkkel.

A kiadó a nagyváradi székhelyű román-magyar vegyes vállalat, a Pro Capital Kft. A társaság ügyvezetője Székedi Levente, az Erdélyi Riport korábbi marketingigazgatója. A lap információit hírügynökségek és munkatársi hálózatuk biztosítja, naponta akár húsz hír is felkerül az oldalra. Az elemzéseknél hírügynökségi információs anyagokat, statisztikai adatokat is felhasználnak, de arra törekszenek, hogy ezeket egyedi, sajátos formában dolgozzák fel - mondta el Králik.

A portál készítői abban bíznak, hogy a privatprofit.ro online gazdasági hírlapként ösztönözni fogja a romániai magyar gazdasági újságírást is. A kiadó szándékai szerint az elektronikus újság jövőre már román és angol nyelven is jelentkezik.
Kulcsszavak: onlineszolg média újság

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09