Monitor, projektor, kéziszámítógép és navigáció

Galvács László, 2005. június 25. 10:55
Megduplázott forgalom, a leggyorsabb ViewSonic monitorok, új projektorok és palmOne mobil menedzser - ezek jellemzik 2005 derekán az RRC Hungary működését. Bokrossy Gábor cégvezető június 21-én számolt be a sajtó képviselőinek az elért eredményekről és a legújabb fejleményekről.
Bár a félév fordulójához még tíz nap hiányzott a beszámoló idején, de a cégvezető máris 193 százalékos növekedésről számolt be, hozzátéve, hogy az előző év hasonló időszakához mérve biztosra vehető a forgalom megkétszerezése. Az összevetés időpontja azért is érdekes, mert csak két hónappal tér el az EU-csatlakozásunktól, illetve annak első évfordulójától. Ennek hatása persze számszerűen nehezen igazolható, ezért inkább a jobban megfogható tényekkel, főként az IBM és a Cisco termékek értékesítésének megindulásával indokolhatók az elmúlt év sikerei. Külön is hangsúlyozta Bokrossy Gábor annak a jelentőségét, hogy a meglévő európai kapcsolaton túl nemrégiben az IBM Magyarországgal is aláírták a disztribúciós szerződést a notebook és desktop kategóriájú PC-k nagykereskedelméről.

A cég üzleti eredményeinél azonban fontosabb, hogy milyen újdonságokat és előnyöket kínálnak a felhasználóknak. Ezek körében kiemelkednek a világ leggyorsabbnak tartott monitorai. A 4 milliszekundumos értékükkel a ViewSonic VX sorozatának lapos képernyői a szakemberek szerint kétszer gyorsabb válaszidővel rendelkeznek, mint a konkurencia legjobb termékei. A 19 inches VX924 és a 17 inches VX724 típusú kijelzőknek Magyarországon az RRC az egyetlen hivatalos disztribútora.

A ViewSonic kifejezetten a játékosoknak kedvez. A monitorok előnyeit leginkább a gyors számítógépes játékok rajongói vagy a DVD, videófilmek szenvedélyes szerelmesei élvezhetik igazán. Rajtuk kívül persze természetesen az irodai felhasználás soron is előnyös és hasznos lehet egy ilyen alacsony válaszidejű kijelző, például a webböngészés, dokumentumszerkesztés során.

A szórakoztató játékok és filmek minél tökéletesebb megjelenítésére sokáig csak a CRT technológia volt képes. A gyártók viszont folyamatosan a jobbnál jobb és újabb technológiák alkalmazására törekedtek, így mára ez a dominancia megszűnt. A ViewSonic új kijelzői elsők abban a sorban, amikor a gyártó először alkalmazta a Dynamic Structure és Amlified Impulse videótechnológiát, amelynek segítségével a 250-nél nagyobb FPS értékkel rendelkező filmek is remekül megjeleníthetők.

Az RRC viszonteladóin keresztül már megvásárolhatók a készülékek, a VX924 ajánlott bruttó végfelhasználói ára 149 900 Ft, a VX724-é pedig 119 900 forint.

Ha már a ViewSonicról esett szó itt érdemes megemlíteni a cég PJ400-as, belépőszintűnek tartott projektorát, amely viszont jól használható az oktatástól a házimoziig. Beállítása és használata igen egyszerű, továbbá van néhány filmbarát funkciója, például a mozgókép-beállítás, a kontraszt javítására és a ventilátor zajának csökkentésére alkalmas suttogó üzemmód, vagy a kép finomhangolására szolgáló további PC-alapú eszköztár.

Az 1600 ANSI lumen-es fényerőnek köszönheti a vetítő az éles, színgazdag megjelenítő-képességét: a 2,2 kg-os modell felbontása 800x600, kontrasztaránya 300:1-hez. A ventilátor zaja nem éri el a 38 dB-t, sőt csendes üzemmódban a 33 dB-t sem.

A progressive scan technológia, a 3:2 pull-down és a zajelnyomási technika jóvoltából a kép remegésmentes. A szokásos PC és notebook portokon kívül a készüléken található S-videó, komponens és kompozit csatlakozó, így a DVD lejátszók, a játékkonzolok és a digitális videokamerák szintén ráköthetők a berendezésre, amely ráadásul képes kezelni HDTV jeleket is. A suttogó üzemmód kedvez a 165 wattos izzó élettartamának is, amelyet így 4000 óriág nem kell cserélni.

Manapság már szinte biztosra utazhat az adisztribútor, amelyik mobilújdonságokkal kereskedik. Az RRC-nél is örömmel fogadták a kéziszámítógépeiről és Treo okostelefonjairól ismert palmOne lépést, amikor piacra dobta LifeDrive nevű készülékét. Ez a 4 gigabájtos merevlemezzel rendelkező ketyere együtt kínálja az üzleti életben szükséges alkalmazásokat és a szórakoztató-elektronikai funkciókat. A hatalmas mennyiségű információt kezelni képes gép színes kijelzője is nagy, 320x480-as, és ismeri a Bluetooth, valamint a Wi-Fi vezetéknélküli technológiákat.

A 4 GB-os Hitachi Microdrive súlya kevesebb, mint egy AA típusú elemé, kiseb, mint egy gyufásdoboz, és 30 százalékkal gyorsabban szállítja az adatokat, mint elődje.

A Word, Excel, PowerPoint és Acrobat Reader programok támogatásával a LifeDrive smart fájlkezelő rendszere gyors és hatékony állománykezelésre képes. A négy alapvető alkalmazás a mappaszinkronizáció, a file transfer, a drive mode, és a file nézet.

Igazi újdonság az RRC Magyarország kínálatában a szintén Palm kézi gépekkel használható, Handheld Navigation - Perfect Designer térképkezelő eszközkészlet. A programcsomagja a közép-európai felhasználók, illetve az őket képviselő nemzeti RRC cégek kifejezett kérésére egyben tartalmazza Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia autós térképét. A megoldást teljes mértékben sikerült lokalizálni, azaz a magyar vásárlók magyar nyelvű felhasználói füzetet, magyar nyelven beszélő programot kapnak.
Kulcsszavak: RRC-hu monitor pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50