Kétmezős mobilkijelző a Samsung-tól

Milkovits Gábor, 2005. július 2. 09:08
A Samsung egy olyan mobiltelefonokba való kijelzőt mutatott be, amely valójában kettő az egyben, illetve az egyik mezőben lehetővé teszi bizonyos adatok megjelenítését a készülék részleges kikapcsolása után is.
A megoldás lényege az, hogy miután a felhasználó gyakorlatilag kikapcsolta a telefonját, még mindig le tudja olvasni a kijelző felső sávjában elhelyezett keskeny megjelenítőről a pontos időt, akkumulátorának állapotát vagy éppen azt, hogy van-e bejövő szöveges üzenete. Az integrált kijelzőbe épített színes fő megjelenítő gyakorlatilag megegyezik a ma forgalomban lévő mobilokéval. Így a mobiltelefonoknak, akárcsak a tévéknek, vagy a video- és DVD-lejátszóknak, lesz a teljes kikapcsolás mellett egy készenléti állása is, amikor csak az állapotjelző sáv működik majd. A Samsung szerint ennek minimális fogyasztása bőven visszanyerhető azon, hogy bizonyos alapinformációkért (például mert nem tudjuk, hogy mennyi az idő) nem kell majd bekapcsolni a készüléket.

A dél-koreai elektronikai óriáscég mindenfajta készüléktípusába be kívánja építeni az újfajta kijelzőt. A praktikus eszközzel ellátott mobiltelefonok sorozatgyártása a tervek szerint még a nyáron, vagy legkésőbb szeptemberben megkezdődik majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05