Már több mint egy millióan használják az iTunes "podcast" szolgáltatását

Milkovits Gábor, 2005. július 3. 10:04
Alig néhány napja indította el az Apple az iTunes online zeneáruház 4.9-es verzióját, és máris több mint egy millióan rendelték meg valamelyik „podcast-nak” nevezett folytatásos online műsort a megújult portálon keresztül.
A tavaly óta egyre népszerűbb alkalmazás az Apple iPod hordozható zenelejátszójáról kapta a nevét, azonban eredetileg csak annyiban kapcsolódik hozzá, hogy azon is, mint ahogy bármilyen egyéb, megfelelő szoftverrel ellátott és digitális hangfájlok lejátszására alkalmas eszközön működőképes. A technológia lehetővé teszi, hogy bárki létrehozza saját kis „műsorát”, és azt közzétegye az interneten úgy, hogy a többnyire folytatásos adásokat a felhasználók mindig ugyanonnan letölthessék. Az iTunes ingyenes plusz-szolgáltatása egy olyan „aggregátornak” nevezett megoldást is tartalmaz, amely egyrészt magától rendszeresen megkeresi egy-egy podcast legújabb frissítését, másrészt pedig a letöltés után rögtön a felhasználó lejátszójához szinkronizálja azt. A technológia egyébként alkalmas videofájlok közzétételére, illetve letöltésére is, szakértők szerint pedig még az idén megjelenhetnek a mozgóképes verzióhoz, illetve annak hordozható készülékekre való szinkronizálásához szabott aggregátorszoftverek is.

Szakemberek szerint jó ötlet volt az Apple részéről a népszerű alkalmazás beépítése az iTunes szolgáltatásai közé, másrészt pedig a lépés elősegítheti a megoldás előtérbe kerülését, és további rohamos elterjedését. Az első fogyasztói reakciók mindenesetre alátámasztani látszanak ez utóbbi feltételezést.
Kulcsszavak: Apple zene onlineszolg iTunes

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50