Leállították az Epson-kompatibilis nyomtatópatronok forgalmazását

forrás Prim Online, 2005. július 7. 18:43
Az Epson-kompatibilis nyomtatópatronok egyik legnagyobb egyesült királyságbeli importőrének és disztribútorának számító Environmental Business Products Limited abbahagyta az Epson-kompatibilis nyomtatópatronok importálását és forgalmazását annak következtében, hogy peren kívül egyezségre jutott a Seiko Epson Corporation (Epson) vállalattal.
A megállapodás az Epson által az Environmental Business Products Limited ellen a legfelsőbb bírósághoz benyújtott azon keresetének következménye, miszerint az Environmental Business Products Limited importálási és forgalmazási tevékenysége során az Epson számos szabadalmát és bejegyzett tervét megsértette.

A megállapodás értelmében az Environmental Business Products Limited cégnek meg kell térítenie az Epson ügyvédi költségeit, emellett jelentős összegű kártérítést is fizetnie kell. A megállapodás részletei nem publikusak.

Pat Stead, az Environmental Business Products Limited ügyvezető igazgatója a következőket mondta: "Abbahagyjuk az Epson-kompatibilis nyomtatópatronok importálását és forgalmazását, mivel nem tudjuk biztonsággal kiválasztani azokat az Epson-kompatibilis
nyomtatópatronokat, amelyek nem sértik meg a Seiko Epson valamely védjegyét vagy bejegyzett tervét."

Seiichi Hirano, a Seiko Epson Corporation képkezelési és informatikai termékekkel foglalkozó divíziójának igazgatója a következőket mondta: "Az általunk kifejlesztett termékek védelme érdekében tovább folytatjuk a harcot szellemi jogaink megtartásáért, és fel fogunk lépni a jogsértő termékeket forgalmazó importőrökkel szemben."
Kulcsszavak: printer Epson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50