4 ms-os válaszidejű monitorok a Samsungtól

forrás Prim Online, 2005. július 7. 20:10
A Samsung Electronics két új LCD-monitor modellje, a 730BF és a 930BF minden eddiginél alacsonyabb válaszidővel rendelkezik. A mindössze 4 milliszekundumos válaszidő titka a Samsung saját fejlesztésű RTA (Response Time Accelerator) áramkörében rejlik. A két termék hazánkban a nyár folyamán kerül kereskedelmi forgalomba.
A Samsung a 4 ms válaszidejű 17" méretű SyncMaster 730BF és a 19" képátlójú SyncMaster 930BF monitorokat multimédia-felhasználóknak és professzionális tervezőknek szánja. A Samsung RTA elnevezésű chipje, amelyet mindkét modellbe beépítettek, nagymértékű csökkenést eredményezett a válaszidőben. A monitorgyártók termékspecifikációikban általában a fekete és a fehér, vagyis a legsötétebb és a legfényesebb szín közötti váltásra vonatkozó válaszidőt adják meg. Mivel azonban az ilyen váltás általában csak a statikus, mozgásban szegény képek megjelenítésénél fordul elő (például szövegfájlok megtekintésénél vagy az interneten való böngészéskor), az így megadott válaszidő nem értelmezhető a mozgóképek, a filmnézés vagy a számítógépes játékok kontextusában. A Samsung a 4 ms-os válaszidőt ezzel szemben a közepes fényerejű színváltásokkal érte el. Így ez az érték valóban azt jelenti, hogy a mozgóképek megjelenítésekor eltűnik a zavaró elmosódottság, a professzionális tervezőprogramok (mint például a CAD) használatakor pedig a villódzás.
Kulcsszavak: monitor Samsung

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05