Woodwing: újságkészítés, kiadványszerkesztés - könnyen, egyszerűen

forrás Prim Online, 2005. július 8. 18:35
Magyarországon eddig kevéssé voltak ismertek a Woodwing szoftverház alkotásai, pedig ezek kifejezetten jól használhatóak a szerkesztők és kiadványszerkesztők számára.
A helyzet kedvező irányba változott: a Trans-Europe Kft. vállalta a cég termékeinek hazai terjesztését, így mostantól minden érdeklődő számára megnyílik a lehetőség, hogy közelebbi ismeretséget kössön ezekkel a szoftverekkel.

A WoodWing Software elsősorban a szerkesztés és kiadványszerkesztés területére összpontosít: szorosan együttműködve az Adobe InDesign fejlesztőivel olyan bővítményeket hoznak létre, amelyek az InDesign és InCopy programokba illeszkedve segítik a hatékony és professzionális munkát. A detroiti székhelyű cég 1997 óta foglalkozik a témával, ezért bátran mondhatjuk, hogy értik a dolgukat.

Főbb termékeik:


WoodWing Smart Catalog CS
A Smart Catalog egy remek eszköz arra, hogy különböző forrásból származó adatokat Adobe InDesign dokumentumokhoz kapcsoljunk, majd tovább dolgozzunk velük. A bővítményt olyan árlisták, katalógusok, brosúrák elkészítésére használhatjuk, amelyek megszerkesztésekor az adatokat külső forrásból nyerjük. A szoftver nagyon jól alkalmazható arra, hogy rendszeresen megjelenő, gyakran változó tartalmú, de azonos megjelenésű kiadványokat készítsünk vele.

WoodWing Smart Connection Pro CS
Míg korábban, ha egyszerre dolgoztunk kollégánkkal ugyanazon a dokumentumon, ami a design-készítés, tartalomszerkesztés során nem volt ritka, akkor ezt csak nagy nehézségek árán tudtuk jól megoldani. A Smart Connection Pro bővítménynek köszönhetően viszont ez gyökeresen megváltozik: lehetőségünk nyílik a párhuzamos munkára. Míg a kiadványszerkesztő az Adobe InDesign alkalmazásban dolgozik, addig a szerkesztő is megírhatja a dokumentum tartalmául szolgáló cikkeket az Adobe InCopy programban.

WoodWing Smart Layout CS

A Smart Layout legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy összefogja a készülő cikk elemeit, és egyetlen lapelemként (Page Item) kezeli őket - mindezt úgy, hogy az egyes elemek külön-külön továbbra is szerkeszthetőek maradnak. A bővítmény segítségével a magazin-, újság- és katalógusszerkesztők számára nagyságrendekkel könnyebbé és gyorsabbá válik a munka.

WoodWing Smart Styles CS
A Smart Styles megkönnyíti mindazoknak a dolgát, akik sokat adnak kiadványaik tökéletes megjelenésére. A bővítmény egy egyszerű, ugyanakkor hatékony stíluskönyvtárat hoz létre az Adobe InDesign szoftverben. A program segítségével a design-készítésért felelős kiadványszerkesztők ugyanazon stílusokat mindenféle állítgatás nélkül többször is felhasználhatják. A szoftverrel egyrészt rengeteg időt takaríthatnak meg, másrészt könnyen és gyorsan hozhatnak létre különböző tartalmú, egységes arculattal rendelkező kiadványokat.

Még egy érdekesség: a cég elnevezése - WoodWing - egy trópusi esőerdőkben honos pillangófaj neve, amelynek különlegessége, hogy a szárnya a fák törzsével megegyező színű, így teljesen beleolvad a környezetébe.
Kulcsszavak: felhszoft újság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50