Bejelentésekben gazdag TechEd Europe 2005

forrás Prim Online, 2005. július 12. 09:26
A hétvégén zárta kapuit a tizenkettedik alkalommal megrendezett Microsoft Tech•Ed 2005 Europe konferencia, a cég legjelentősebb technológiai fóruma, melynek során az informatikai szakértők és fejlesztők évről-évre megismerhetik a Microsoft fejlesztéseinek legfrissebb eredményeit, és első kézből kapnak információkat az új megoldásokról.
Az idei szakmai program keretében a Microsoft behatóan foglalkozott azzal az egész iparágat érintő problémával, amit az egyre bonyolultabbá váló informatikai infrastruktúra jelent az ügyfelek számára, emellett megerősítette elkötelezettségét az egymáshoz kapcsolódó rendszerek folyamatos fejlesztése mellett.

„A következő évtized rendkívül izgalmas, kihívásokkal teli időszak lesz az informatikai szakemberek és a fejlesztők számára” – vélekedett nyitóbeszédében Andrew Lees, a Microsoft kiszolgálóplatformok üzletágának marketingvezetője. „A szoftverek egyre nagyobb szerepet játszanak a felhasználók hatékonyságának növelésében, a Microsoft pedig igyekszik az informatikai szakembereket és fejlesztőket segíteni az ebben rejlő lehetőségek kiaknázásában. Ennek megvalósításához járul hozzá az egymáshoz kapcsolódó rendszerek folyamatos fejlesztései, ezek gyors adaptálása, a dinamikus informatikai környezetek hatékonyságának növelése, illetve az emberek és az információk közötti kapcsolat megteremtése.”

Lees beszédében kiemelte az Active Directory technológiával kapcsolatos új kezdeményezéseket, köztük az Active Directory együttműködési programot, melynek célja, hogy a partnerek hozzáférhessenek az Active Directory rendszerbe beépített széleskörű együttműködési képességekhez. A Microsoft elérhetővé tett továbbá egy új, külső fejlesztésű OpenLDAP felügyeleti ügynökprogramot a Microsoft Identity Integration Server 2003 termékhez, illetve a Microsoft identitáskezelési stratégiáját kiteljesítő Active Directory Federation Services (ADFS) felügyeleti szolgáltatás új, külső támogatását. Ezzel a technológiával kapcsolatban az alábbi címen található közlemény ad részletes tájékoztatást:
http://www.microsoft.com/emea/presscentre/PressRelease.aspx?f=MicrosoftCreatesProgrammes_050705

A Microsoft bejelentette továbbá, hogy az Office 12 rendszer a szabványos XML technológia használatát fogja támogatni, így az Office 12 rendszerben a dokumentumok, táblázatok vagy bemutatók létrehozásakor és mentésekor az új, XML alapú fájlformátum lesz alapértelmezett. A Microsoft XML nyílt formátumának használatával a vállalati felhasználók olyan alkalmazásokat alakíthatnak ki, és fejleszthetnek tovább, amelyek jobb méretezhetőséggel rendelkeznek, biztonságosabbak és egyszerűbben kezelhetők az üzleti rendszerek információi és integrált folyamatai szempontjából. Az Office termékekben használt szabványos XML technológia támogatásával kapcsolatban további tudnivalók az alábbi címeken találhatóak:
http://www.microsoft.com/presspass/features/2005/jun05/06-01XMLFileFormat.mspx
http://www.microsoft.com/presspass/press/2005/jun05/06-01OfficeXMLFormatPR.mspx

Lees elmondta, hogy a Microsoft az SQL Server 2005, a Visual Studio 2005 és BizTalk Server 2006 megjelenése november 7-én esedékes, San Franciscóban, melyet több mint 50 országban a nemzeti verzió megjelenése fog követni. Az új verziók bejelentése mérföldkőnek számít, hiszen ezek révén a Microsoft platformot biztosít az egymáshoz kapcsolódó rendszerek következő generációjának, a fejlesztők számára pedig olyan infrastruktúrát teremt, amely páratlan termelési hatékonyságot kínál, lehetővé teszi a létfontosságú alkalmazások hatékony kezelését, és átláthatóbbá az üzleti döntések meghozatalának folyamatát. A termékmegjelenésekkel, a technológiai továbbfejlesztésekkel és a partnerek támogatásával kapcsolatban további tudnivalók a Microsoft TechEd 2005 Europe Virtuális sajtószobájában olvashatók, az alábbi címen:
http://www.microsoft.com/emea/presscentre/techEd/default.mspx

A „Dinamikus Rendszer Kezdeményezés” (Dynamic Systems Initiative – DSI)


A Microsoft álláspontja szerint egy szervezet sikerességének kulcsa magukban az emberekben rejlik, ezért a vállalat továbbra is teljes erővel támogatja a DSI-t, mely elősegíti a vállalatok hatékony működését, meggyorsítja az üzleti igényekkel szembeni reakcióképességet, illetve keretet ad a vállalati és informatikai szabályzatok betartásához, emellett csökkenti az informatika általános felügyeleti költségeit. A DSI az egész iparágra kiterjedő kezdeményezés, amely az informatikai csoportok a rendszerek teljes életciklusát felölelő, a fejlesztők, informatikai szakemberek és infómunkások csoportjait is magába foglaló modelleken keresztül rögzíti, és adja át az információkat. A „Rendszerdefiníciós Modell” (System Definition Model – SDM) – a DSI egyik legfontosabb technológiája – is szerepelni fog a Visual Studio 2005 Team System rendszerben, illetve a későbbiekben megjelenő Microsoft System Center felügyeleti megoldásokban, ezzel lehetővé válik az üzemeltetési vezetők és alkalmazástervezők hatékony együttműködése, és a rendszerek tervezése.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05