A CBS News a kábeltévéről az internetes műsorszórásra helyezi át a hangsúlyt

MTI Sajtóadatbank, 2005. július 14. 09:18
Az amerikai CBS News kábeltévés hírcsatorna 24 órás internetes műsorszóró platformot létesít. Az új technológia bevezetésével a CBS hír- és riportműsor adása az egész világon elérhető lesz az internet-felhasználók számára.
A társaság "jelentős összegeket" fektet CBSNews csatornája és CBSNews.com internetes platformja fejlesztésébe. Előrejelzései szerint a szélessávú internetcsatlakozással rendelkező háztartások száma 2010-re meghaladja majd a kábeltévé és műholdas tévévevők előfizetői számát. A szélessávú műsorszórási technológia (Internet Protocol Television, IPTV)fejlettségi szintje már lehetővé teszi a megszokott minőségű televíziós adások közvetítését. Az internetes műsorszórás emellett lehetővé teszi az adások tetszés szerinti időben történő elérését a tévécsatornák kötött programjától eltérően.

"A CBS News elsősorban tévés és rádiós híradásra összpontosító tevékenységét fokozatosan átalakítja 24 órás igény szerint elérhető hírszolgáltatásra" - jelentette be a társaság. "A CBSNews.com fejlesztése az időbeni megkötöttségek nélküli hírszolgáltatásra igényt tartó internetet használó ügyfélkört célozza meg." Az internetes platform lehetővé teszi program szerinti műsorban egyébként adásba nem került videofelvételek elérhetővé tételét is.
Kulcsszavak: média onlineszolg CBS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09