A Nokia bővítheti a német O2 szolgáltató GSM hálózatát

Kovács Attila, 2005. július 15. 08:48
A Nokia nyerte a német O2 szolgáltató GSM hálózatának bővítésére vonatkozó tendert. A vállalat a Nokia bázisállomás-alrendszer (BSS) infrastruktúrával az O2 észak-, nyugat-, és kelet-németországi hálózatát bővíti. A Nokia a megállapodás értelmében UltraSite bázisállomásokat, Nokia BSC3i bázisállomás-kontrollereket, Nokia NetAct hálózat-, és szolgáltatáskezelési rendszert, valamint a kapcsolódó szállítási és karbantartási szolgáltatásokat biztosítja, ideértve az ügyfélszolgálatot, a szoftverek karbantartását, a sürgősségi segítségnyújtást, valamint a hardverjavítást. A megállapodás a bázisállomás-alrendszerek kiépítésének következő négy évére vonatkozik, a szállítások máris elkezdődtek.
„A Nokiát a régóta fennálló kapcsolatunk, a helyi Nokia csapattal folytatott jó együttműködésünk, valamint a vállalat műszaki téren játszott vezető szerepe miatt választottuk” - mondta Charly Rohrsen, az O2 Germany műszaki vezérigazgatója.

„A megállapodás révén tovább folytatjuk az O2 Germany-vel fenntartott hosszú távú együttműködésünket. A Nokia UltraSite bázisállomás segítségével az O2 még több embert érhet el. Emellett az UltraSite a jövőbeli 3G szolgáltatásokhoz is továbbfejleszthető” - mondta a Nokia Networks üzletág képviseletében Richard Kitts.

Az O2 plc leányvállalata, az O2 (Germany) GmbH Co. OHG saját mobilkommunikációs hálózata és a T-Mobile-lal kötött barangolási megállapodás révén szinte teljes GSM lefedettséget biztosít kártyás és előfizetéses ügyfelei számára. A vállalat emellett GPRS és UMTS technológián alapuló, innovatív mobiladat-szolgáltatásokat is kínál. Az O2 plc az Egyesült Királyságban, Írországban és Németországban összesen 24 millió előfizetővel rendelkezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05