Informatikával bővítette ki nevét a Számalk Oktatási Rt.

Elindult a digitális tananyag-fejlesztési projekt

forrás Prim Online, 2005. július 20. 10:36
Informatikai divízióval bővítette tevékenységi körét és nevét a Számalk Oktatási Rt., amelynek új neve ezentúl Számalk Oktatási és Informatikai Rt. A társaságnál már régóta meglévő szakértelemre alapozott üzletág leginkább az iskolai tananyagok multimédiás fejlesztésével foglalkozik. A cég 200 millió forintos megbízást nyert el az Apertus Kht. érettségire felkészítő digitális tartalomfejlesztési projektjében.
A Számalk az UNESCO támogatásával, a kelet-közép-európai térség informatikai oktatási központjaként jött létre 40 évvel ezelőtt. Azóta a cég piacvezető nemcsak a számítástechnikai oktatásban - intézményei közül kiemelkedő a Gábor Dénes Főiskola -, jelentős súlyúak a gazdasági képzések is, valamint a vállalat jelentős informatikai fejlesztési kapacitással rendelkezik, amit elsősorban az e-learning tananyagfejlesztésben kamatoztat.

A Számalk márkanév használatának kizárólagos jogát ez év elején a Számalk Oktatási Rt. menedzsmentje szerezte meg, ezért az ugyanezen névvel futó vállalkozások ez év tavaszától más elnevezéssel folytatták tevékenységüket. Mivel a központi vállalat továbbra is kamatoztatni kívánja a számítástechnikai iparágban felhalmozott szakmai tapasztalatát és a piacon betöltött szerepét, nevében is szükségesnek érezte ennek hangsúlyozását. A társaság elnevezését ezért a menedzsment Számalk Oktatási és Informatikai Rt.-re bővítette.

A vállalat az elmúlt évben 1,7 milliárd forintos árbevételt ért el, amelyből az informatikai üzletág csak kis mértékben részesedett. A menedzsment üzleti célja, hogy az árbevétel növelésében a számítástechnikai üzletág is jelentős szerepet játsszon, és a társaság már ebben az évben átlépje a kétmilliárd forintos forgalmat. Erre jó esélyt ad az Apertus Kht. digitális tartalomfejlesztési projektjére benyújtott pályázat sikere, amelyet közbeszerzési eljárás során nyert el a cég.

Az érettségire felkészítő iskolai szakmai tananyagok digitális tartalomfejlesztési projektjét az Apertus Kht. koordinálja a Sulinet Digitális Tudásbázis program keretében. A közhasznú társaság által, minőségi szabályzatok alapján elbírált elektronikus oktatási törzsanyagokat a Számalknak december 31-ig kell elkészítenie. A korszerű elektronikus tananyagok az informatika minden lehetséges eszközével, interaktív feladatokkal, szimulációkkal, tesztekkel támogatottak. Az új digitális tananyagokat az interneten keresztül szabadon érhetik majd el a tanárok és a diákok, valamint minden érdeklődő. A Számalk reménye szerint az oktatók eredményesen beépíthetik majd óráikba a multimédiás elemeket, a tanulók számára pedig nagy segítséget jelent majd az érettségire való felkészülésben, a hagyományos tanulást kiegészítve, illetve inkább megváltoztatva.

A vállalat oktatási tevékenysége az általános iskolai képzéstől az MBA diplomáig terjed, a hagyományos tantermi oktatástól az internetes távoktatásig, magyar és angol nyelven egyaránt. A hazai oktatási intézmények közül elsőként rendelkeznek a Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solution minősitéssel. A SZÁMALK Oktatási és Informatikai Rt, illetve az általa létrehozott alapítványok, gazdasági társaságok jogi keretében az oktatás szervezeti egységei:

  • School of Economic Studies: főiskolai üzleti képzés angol nyelven a Számalk - University of Hertfordshire együttműködés keretében;
  • Közgazdasági főiskolai képzés: a Budapesti Corvinus Egyetemmel közös képzés;
  • Gábor Dénes Főiskola;
  • Számalk Továbbképzés: termékorientált informatikai továbbképzés, hivatalos vizsgaközpontok működtetése, felnőttképzés;
  • Számalk Szakközépiskola: közép és felsőfokú szakképesítés;
  • International School of Budapest: Nemzetközi általános iskola és kéttannyelvű általános iskola;
  • Számalk Open Business School: MBA diploma;
  • Számalk -Syscomp Kft (Kolozsvár): informatikus képzés;
  • YU-Számalk (Szabadka): informatikusképzés.
Kulcsszavak: oktatás Számalk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50