MSN Virtual Earth a Google Maps ellen

Genda Csongor Zoltán, 2005. július 25. 19:05
A Microsoft az MSN Virtual Earth-el reagált a konkurens Google Föld-atlaszára. Mától bárki ingyenesen használhatja a béta-verziót, amely sokban hasonlatos a Google Maps-hez.
A Microsoft szolgáltatása azonban még mindig nem olyan jó mint riválisáé, mert a Google elfogadható műholdas felvételekkel szolgál Európáról, azonban az MSN Virtual Earth-el csupán gyengébb minőségű felvételeket tekinthetünk meg kontinensünkről. A szolgáltatást igénybevevők azonban saját környezetüket is nagyító alá vehetik, melyben a "Microsoft Location Finder" nyújt számunkra segítséget. Így a rendszer a közelben lévő Wifi-Hotspotok segítségével nagy pontossággal meg tudja határozni a felhasználó földrajzi helyzetét. Rákereshetünk a Microsoft térképével amerikai városok utcáira és éttermeire is és például némely atlantai könyvesbolt is jól látható a felvételeken.

A Google Maps-el ellentétben a Microsoft-térképen jól látható a Microsoft-alapító Bill Gates birtoka is.

Mindazok, akik használni szeretnék a Microsoft virtuális térkép-szolgáltatását, azoknak rendelkezniük kell Javascript-el és a http://virtualearth.msn.com/ internetes cím alatt érhetik el az MSN Virtial Earth-t.
Kulcsszavak: onlineszolg MSN Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09