Minimo néven tervez böngészőt a Mozilla PDA-kra és mobilokra

Több mint 75 millió Firefox-letöltés

Genda Csongor Zoltán, 2005. július 27. 14:35
A Mozilla a tegnapi napon ünnepelhette Firefox böngészőjének 75 milliomodik letöltését. A társaságnak azonban nem ez az egyetlen oka az örömre, mert a Thunderbird ingyenes e-mail-programjának letöltés-számlálója is hamarosan átlépi a 10 milliós határt, eddig ugyanis 9,96 millióan töltötték le a szoftvert.
Az adatok azt igazolják ugyan, hogy 75 millióan töltötték le a Firefox-ot, azonban nem könnyű arra következtetni, hogy valójában hányan is használják az Open-Source-programot, mert a számláló rögzíti a különböző verziók letöltését is és azt is figyelembe kell venni, hogy nem mindenki az interneten keresztül jut hozzá a böngészőhöz.

Chris Hofmann, a Mozilla menedzsere elmondta, hogy tökéletesen meg van elégedve az eredményekkel és számára a Firefox és a Thunderbird minél nagyobb sikere a legfontosabb. A Firefox-ot fejlesztő munkatársak létszáma az év eleje óta 10-ről 40 személyre gyarapodott és további bővítésekkel is számol az alapítvány.

A Mozilla szakemberei azonban már dolgoznak a következő projekten, mégpedig a Minimo névre keresztelt PDA-kra és Smartphone-okra tervezett böngésző fejlesztésén. A tervek szerint a mobil készülékekre szánt browser béta verziója év végén jelenik majd meg és képes lesz olyan komplex weboldalak megjelenítésére is, mint a "Google Maps".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05