Súlyos hiányosságok az MSN Virtual Earth-ben

Genda Csongor Zoltán, 2005. július 27. 19:14
A Microsoft a napokban indította útjára a Google-el versengő virtuális Föld-atlaszát, ám máris olyan visszajelzések érkeztek, hogy a vállalat "ősrégi" műholdas felvételekkel dolgozik.
Több felhasználó is sérelmezte például, hogy a Virtual Earth képeken nem lehet látni az Apple kaliforniai központját. Ahol az épületnek állnia kellene, ott csupán egy parlagon hagyott területet lehet látni- adta hírül a The Register hírportál.

Az Apple-központot azonban még a 90-es évek elején építették, ami azt jelenti, hogy a Microsoft fotói az ezelőtti időkből származnak. Azonban nem ez az egyetlen történelmi felvétel a virtuális térképben, mivel ezeken a képeken sértetlenül áll még az évekkel ezelőtt terrortámadás áldozatává vált World Trade Center is. Pontosan nem lehet megállapítani, hogy mikorról is származik e legutóbbi felvétel, de mindenesetre 2001. szeptember 11-e előtt készült. Egyes kritikusok azon véleményüknek adtak hangot, hogy a Virtual Earth-öt inkább történelmi atlaszként kellene népszerűsíteni.

Mindezek mellett a Google atlaszával ellentétben a Microsoft virtuális térképén Európáról is csak gyengébb minőségű felvételeket tekinthetünk meg.
Kulcsszavak: onlineszolg Microsoft MSN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50