Növelte bevételeit az IP kommunikációs óriás, az Avaya

forrás Prim Online, 2005. július 28. 10:10
Közzétette 2005. év harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit az Avaya Inc. Ebben az áll, hogy az üzemi nyereség az előző időszak 52 millió dollárjához képest 76 millió dollárra növekedett, az üzemi cash flow pedig 126 millió dollár volt. Mindezen fölül a cég jelentős részt törlesztett fennálló teljes hitelállományából is.
Az Avaya Inc., az üzleti kommunikációs alkalmazások, rendszerek és szolgáltatások vezető globális szállítója közölte, hogy a 2005. év harmadik pénzügyi negyedévére a folytatódó tevékenységből származó nyeresége 194 millió dollár (illetve egy higított részvényre számítva 40 cent). A jó eredmény elérésében szerepet játszott bizonyos adóügyek rendezésével és más adókorrekciókkal kapcsolatos tételek kedvező nettó hatása is, összesen 123 millió dollár értékben. E tételek nélkül az egy higított részvényre számított nyereség (earnings per diluted share) 14 cent lenne. A tavalyi év azonos negyedévében a társaság folytatott tevékenységből származott nyeresége 58 millió dollár volt, ami egy higított részvényre számítva 12 centet jelent. Az akkori számok egy elsőrendű, biztosítékkal fedezett váltó megszüntetésének a hatását is tükrözték, Ezt a 21 millió dolláros tételt veszteségként könyvelték el, mely nélkül az egy higított részvényre jutó nyereség 16 cent lett volna. (Lásd az alább közölt táblázatokat.)

Az Avaya bevétele 2005 harmadik pénzügyi negyedévében 21,7 százalékkal, 1,236 milliárd dollárra emelkedett (ebbe beleszámítandó az akvizíciók hatása is), a 2004. év harmadik negyedévében feladott 1,222 milliárd dollárhoz képest. Folyamatában tekintve az árbevétel egy százalékkal nőtt a 2005 második negyedévében elszámolt 1,222 milliárd USA dollárhoz képest.

A társaság üzemi nyeresége az előző negyedévi eredményhez képest 52 millió USA dollárról 76 millió dollárra nőtt, és a cég a harmadik negyedévben 126 millió dollár üzemi cash flow-t termelt. Az Avaya emellett jelentős részt törlesztett a fennálló teljes hitelállományából a harmadik negyedévben. Az előző negyedév teljesítményéhez viszonyítva a termékeladások négy százalékkal nőttek, a szolgáltatásból származó bevételek lényegében változatlanul maradtak, míg a bérleti viszonyból és a közvetített szolgáltatásokból származó bevételek hozzávetőleg 8 millió dollárral csökkentek. Az Egyesült Államokban az eladások az előző adózási időszakhoz képest négy százalékkal bővültek, ezen belül az IP vonali szállítások terén a cég 30 százalékos növekedést ért el. Bár az előző adózási időszakhoz viszonyítva a nemzetközi tevékenységből származó árbevételek 3 százalékos csökkenést értek meg, állandó valutaárfolyamon számolva azonban ez lényegében változatlan teljesítményt jelent.

Az Avaya továbbá bejelentette, hogy a harmadik negyedév során 5,6 millió saját törzsrészvényt részvényenkénti 8,38 dolláros átlagáron, összesen 47 millió dollár összegért visszavásárolt.

A Dell’Oro csoport az Avayát helyezte a globális vállalati telefonrendszerek szállítóinak árbevétel alapon létrehozott toplistájának az élére. A kedvező besorolásban szerepet játszott az IP és TDM rendszerek terén elért 18 százalékos piaci részesedés, ami 3 százalékponttal magasabb a sorban következő versenytárs részesedésénél. Az Avayát az ázsiai-óceániai térségben is vezető szolgáltatónak találták az IP alapú telefónia piacán, melyből 27,1 százalékkal részesedik. A Synergy Research Group pedig úgy találta, hogy az Avaya immár a hatodik egymást követő negyedévben lett az első számú globális vállalati IP-telefóniás port szállító, mivel e téren a világpiac 21 százalékát tudhatja magáénak.
Kulcsszavak: +céginfo Avaya

Fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 21:39

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50