Aláírták az Antenna Hungária privatizációs szerződését

MTI Sajtóadatbank, 2005. július 29. 08:41
Aláírták az Antenna Hungária Rt. 75 százalék+1 szavazati jogot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére vonatkozó adásvételi szerződést a pályázaton nyertes Swisscom Broadcast AG és az ÁPV Rt. képviselői csütörtökön Budapesten - közölte a privatizációs társaság az MTI-vel.
Az ÁPV Rt. Igazgatósága egy hete hirdetett eredményt az Antenna Hungária privatizációs tenderén.

A svájci szakmai befektető 46,75 milliárd forintot fizet az AH többségi részesedéséért.

Az ÁPV Rt. közleménye hangsúlyozza: az adásvételi szerződésben foglalt kötelezettségek alapján továbbra is garantált a rádió- és televízióműsorok szórásának és szétosztásának színvonalas biztosítása, a további fejlesztéseket pedig a 12 milliárd forint értékben vállalt beruházási kötelezettség biztosítja. A szerződés kiemelten kezeli az Antenna Hungária Rt. jogszabályban előírt honvédelmi és minősített időszaki feladatainak jövőbeni ellátásának biztosítását.

A Swisscom Broadcast AG Svájc vezető vezetékes és mobiltávközlési szolgáltatójának, a Swisscom AG-nak leányvállalata. Országosan 500 átjátszó toronyból álló hálózatot üzemeltet. Tevékenységi körébe tartozik még a digitális televízió- és rádiójelek továbbítása és sugárzása a svájci közszolgálati tv és rádió részére. Műsorszóró hálózata 800 FM rádióadóból, több mint ezer analóg tv-adóból, valamint 20-nál több digitális rádió- és tv-jeladóból áll. A cég konkrét tapasztalatokkal rendelkezik a digitális átállás lebonyolítására vonatkozóan, amelyet az AH többségi tulajdonosaként is hasznosítani kíván. Árbevétele 2004-ben 104 millió euró volt, míg a csoport konszolidált 2004-es árbevétele meghaladta a 6,6 milliárd eurót.

A tranzakció pénzügyi zárásának külső feltételei a Gazdasági Versenyhivatal és a svájci versenyhatóság jóváhagyásának megszerzése. A tranzakció tanácsadója a HVB Bank Hungary Rt., a CA IB Tőkepiaci Tanácsadó Rt. és a Szecskay Ügyvédi Iroda alkotta konzorcium volt - áll az ÁPV Rt. közleményében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09