Canon 4 megapixeles videokamera

Széll Zoltán, 2005. augusztus 3. 17:39
A Canon bejelentette a 4,29 millió képpontos MVX4i digitális videokamerát.
A Canon fogyasztói videokamera sorozatának legújabb zászlóshajója 10-szeres optikai zoommal, nagy felbontású, 16:9 széles képernyős móddal beépített állóképvakuval és mini videólámpával, nagy fényerejű 2,5 hüvelykes színes LCD monitorral, elektronikus képstabilizátorral (EIS), valamint a Motion JPEG fájlok rögzítésére szolgáló SD memóriakártya foglalattal rendelkezik.

Az MVX4i kamera PictBridge kompatibilis, és tartalmazza a speciális Print/Share (Nyomtatás/Megosztás) gombot, amely megkönnyíti a digitális állóképek számítógép nélküli, kompatibilis fotónyomtatókon történő közvetlen nyomtatását és a képek számítógépes áttöltését. A masina egyik fontos jellemzője az ergonomikus kialakítás (például az egy vonalban elhelyezkedő kapcsolók, a rovátkolt felületű gombok és a szuper-kompakt váz).

Az RGB primer színszűrővel még tökétesebb tonális pontosság és színreprodukció érhető el. A videóképek egyszerű "kimerevítése" helyett a digitális állóképek készítésekor a DIGIC DV processzor különálló számítási csatornákon dolgozza fel a fénykép- és videóadatokat, figyelembe véve a két adattípus közötti specifikus eltéréseket is. Az eredmény: kiváló minőségű, 4 millió képpontos állóképek készítése.

A kamerával egyszerre rögzíthetők videófelvételek és állóképek. Állóképek esetén egy sorozatban 5 kép/mp-es sebességgel akár 60 kép is készíthető. Ilyen nagy teljesítménnyel csak nagyon kevés digitális fényképezőgép rendelkezik.

A panorámahatás érdekében az MVX4i valódi széles képernyős, nagy felbontású 16:9 móddal is rendelkezik. Az új, rendkívül kisméretű, teljesen üveg 10-szeres zoomobjektív saroktól sarokig tűéles, kiváló kontrasztú képet biztosít. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) pedig vibrálásmentes felvételek készítését is biztosítja, ami különösen a nagy zoomértékek alkalmazásakor hasznos.

A komplikált menük helyett a fotósok számára a speciális AE módválasztó tárcsa biztosít azonnali hozzáférést a rengeteg felvételi és digitális állóképfelvételi funkcióhoz. A különleges témamódok használata bonyolult fényviszonyok között is kiváló felvételeket eredményez A Canon magasabb kategóriájú fényképezőgépeiből átvett 9 pontos AiAF rendszer segítségével a képek és a videók mindig fókuszban lesznek, és az azt kiegészítő kifinomult fénymérési módok (kiértékelő, középre súlyozott átlagoló és spot) révén tökéletes expozíció érhető el. Az MVX4i mini videólámpát és fényvezérelt vakut is tartalmaz.

Az MVX4i videókamera bármilyen PictBridge kompatibilis nyomtatóhoz csatlakoztatható, így akár A4-es méretben is kiváló minőségben nyomtathatók ki az állóképek. A nyomtatás és a számítógépre való áttöltés egyetlen lépésben lehetséges.

A mindössze 51x101x102 mm-es kamera súlya csal 410 gramm, és a kiváló minőségű álló- és mozgóképek készítése mellett 16 bites, 48kHz-es, kétcsatornás PCM digitális hang rögzítésére is képes.
Kulcsszavak: kamkorder kamera Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09