Cisco IP: nagyobb biztonság, gyorsabb megtérülés, hatékonyabb működés

forrás Prim Online, 2005. augusztus 7. 10:05
A Cisco Systems bejelentette, hogy legújabb IP-kommunikációs megoldásaiba olyan biztonsági és hangátviteli összetevőket épített, amelyek gyorsabbá és olcsóbbá teszik a rendszerek kiépítését, és fokozzák a munkavégzés hatékonyságát.
A nagy- és középvállalatok a Cisco Unity rendszer új, 4.05-ös változatában érhetik el az új fejlesztéseket, míg a kisvállalkozások és a fiókirodák a Cisco 2800-as vagy 3800-as ISR-útválasztók és a Cisco Unity Express 2.1 együttes alkalmazásával élvezhetik az integrált szolgáltatások előnyeit.

A titkosítás, a hálózati megoldások, illetve a hangátvitel terén szerzett tapasztalataira építve a Cisco IP-kommunikációs portfólióját is számtalan biztonsági funkcióval bővítette. A hangátviteli szolgáltatások felhasználói a Cisco Unity 4.05-ös verziójával úgy küldhetnek személyes üzeneteket, hogy nem kell tartaniuk az adatok kiszivárogásától. Az új megoldás a hangforgalmat az átviteli közeg és a jelzésrendszer szintjén titkosítja, így az üzeneteket csak a címzett tudja meghallgatni - mindezt többletköltségek nélkül.

A Cisco Unity Express 2.1 elsősorban a hálózatban működő, illetve a több telephellyel rendelkező vállalatoknak kínál rugalmasabb és olcsóbb telepítési lehetőségeket. A megoldás újdonsága a fontos üzenetek körbeküldése a rendszer egészében, valamint a VPIM hangüzenet-protokoll (Voice Protocol for Internet Mail) használata a Cisco Unity Express rendszerekben. A vállalatok a különböző céges hangpostarendszerek közötti kommunikációt úgy tehetik zökkenőmentessé, ha központi irodáikban a Cisco Unity központi szoftvert, fiókirodáikban pedig a Cisco Unity Express megoldást futtatják. A rendszerintegrációval javul a cégek hatékonysága, hiszen a beruházási és üzemeltetési költségek csökkenése mellett az alkalmazottak is gyorsabban és egyszerűbben juthatnak üzeneteikhez.

A Cisco Unity egységes üzenetküldési megoldás támogatja a nyílt szabványok átvételét. Az IMAP-klienshozzáférést támogató kiegészítő licenc megvásárlásával az IMAP alapú levelezőrendszert használó vállalatok is élvezhetik a Cisco Unity előnyeit. Ezeknél a cégeknél az alkalmazottak személyi számítógépeik levelezőprogramjaiból is elérhetik a Cisco Unity hangpostaüzeneteit. A Domino-felhasználóknak készült Cisco Unity szoftver az Exchange-ügyfeleket megcélzó Cisco Unity megoldáshoz hasonlóan nagy hibatűrésű, teljes redundanciát biztosít, és a TDM alapú rendszerekről az egységes hálózatra való áttérést a hagyományos és az IP-telefonalközpontok működésének integrációjával, valamint kompatibilis üzenetátvitellel támogatja.

A Cisco továbbra is olyan megoldások kidolgozásán fáradozik, amelyek a hangposta-alkalmazások integrálásával javítják a vállalatok hatékonyságát.

A Cisco Unity használatával a cégvezetők egyszerre nagy létszámú csoportokhoz is elküldhetik a szükséges információkat. A szoftver jóvoltából az európai felhasználók például hamarabb hozzájuthatnak a mobiltelefonjaikra érkező üzenetekhez, mivel azokat elektronikus postaládájukból is elérhetik.

A Cisco mindezek mellett a hatékonyság, a biztonság, valamint a virtualizáció javítása érdekében további faxolási lehetőségekkel bővíti IP-kommunikációs alkalmazáscsomagját. A Captaris RightFax 9.0 Enterprise Suite alkalmazáscsomagra épülő Cisco Unity faxkiszolgáló például a faxszolgáltatásokat az adat- és hangátviteli, valamint az asztali alkalmazásokban egyaránt integrált módon teszi elérhetővé.
Kulcsszavak: IP Cisco

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50