Új Samsung WriteMaster 16x külső DVD-író

forrás Prim Online, 2005. augusztus 15. 19:19
A Samsung Electronics Magyarországon is bevezeti új külső DVD-íróját, a WriteMaster SE-W164C modellt.
A készülék mind DVD+R, mind DVD-R formátumú lemezek duplarétegű írására képes, amellyel egyetlen lemezre 8,5 GB adatot tárol. Ez az adatmennyiség kétszerese az egy rétegben írt lemezek tárolási kapacitásának, és 12-szerese a CD-lemezének. Az SE-W164C tizenhatszoros sebességgel írja a DVD±R lemezeket, míg a DVD+RW formátumra nyolcszoros, a DVD-RW lemezekre pedig hatszoros sebességgel rögzíti az adatokat.

A Samsung a készülék tervezésekor igen nagy hangsúlyt helyezett a designra, annak érdekében, hogy a DVD-író helytakarékos és vonzó megjelenésű legyen. Az elegáns fekete készülékház harmonizál a számítógép szürke vagy fekete színével, az oldalán elhelyezett ezüst fémcsík pedig még stílusosabbá teszi a DVD-író külsejét. A modell a mellékelt állványba helyezve, függőleges pozícióban az oldalán is megáll, így használója még több helyet takaríthat meg a számítógépasztalon.

A készülék hátoldalán egy nagyméretű ventilátor kapott helyet, amely megakadályozza az eszköz túlhevülését. A DVD-író gyors és megbízható működéséről egy sor technológiai újítás gondoskodik. Az SAT (Speed Adjustment Technology) megvizsgálja a behelyezett lemez minőségét, amelyhez optimalizálja az írás sebességét, így megakadályozva a lemeztörést, illetve egyéb írási vagy olvasási hibákat. A TAC (Tilt Actuator Compensation) szintén a rossz állapotban lévő lemezek használatából adódó hibákat küszöböli ki, oly módon, hogy a lencse dőlésszögét változtatja a lemez felületén lévő egyenetlenségekhez alkalmazkodva. A Magic Speed és az ABS (Automatic Ball Balancing System) a vibrációt és a zajt csökkenti.

Az SE-W164C DVD-íróhoz a Samsung Nero szoftvercsomagot mellékel, a készülék firmware-je pedig folyamatosan frissíthető a www.samsungodd.com weboldalon.
Kulcsszavak: Samsung DVD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50