Új Logitech QuickCam Fusion webkamera

forrás Prim Online, 2005. augusztus 20. 12:04
A Logitech bemutatta új Logitech QuickCam Fusion webkameráját, melynek audió-, videó- és szoftvermegoldásai új teljesítményszintet állítanak be a fogyasztói webkamerák megítélésében.
Egy valódi 1,3 megapixeles érzékelővel, beépített mikrofonnal, valamint a Logitech RightLight és a Logitech RightSound technológiákkal felszerelkezve a QuickCam Fusion webkamera elődeinél lényegesen jobb hang- és képminőséget biztosít. A QuickCam Fusion webkamerával az internetes audió-videó hívások egyszerűbbek és szórakoztatóbbak lehetnek, mint valaha. A webkamera elnyerte a Microsoft "Recommended for use with MSN Messenger Video Conversation" (MSN Messenger videókommunikációhoz ajánlott) minősítését is.

A QuickCam Fusion az első webkamera, amihez az - ugyancsak most bemutatott - Logitech Video Effects szoftver is jár. Ennek a szoftvernek a segítségével a videókép a megszokottnál is jobban személyre szabható, a hívások pedig sokkal szórakoztatóbbá varázsolhatók. Az újszerű szoftver lehetővé teszi, hogy az emberek saját arcképüket teljes egészében egy animált háromdimenziós karakterre cseréljék, ami utánozni és követni tudja arcjátékukat. Lehetőséget ad arra is, hogy a számítógépen megjelenő képmásukhoz virtuális kiegészítőket - például szemüveget vagy éppen koronát - illesszenek. A Logitech Video Effects szoftver az összes népszerű üzenőprogrammal együttműködik, beleértve az MSN Messenger, a Yahoo! Messenger és az AOL Instant Messenger(AIM) programokat.

Élvezhetőbb videókép


A Logitech QuickCam Fusion webkamera a Logitech RightLight technológiát használja. Ez a hardver- és firmvermegoldások olyan egyedi kombinációja, ami egy webkamera képminőségét számos különböző megvilágítási helyzetben javítani tudja. Különösen igaz ez gyengén megvilágított helyszínekre. A Logitech RightLight technológia főbb összetevői: egy fejlett érzékelő csip, a hozzá tartozó kifinomult vezérlőprogram és minőségi lencsék. Ezek együttes munkája nagyobb fényérzékenységet és természetesebb bőrszíneket eredményez, ugyanakkor pedig minimálisra csökkenti a képek torzulását.

A Logitech QuickCam Fusion webkamera meglehetősen széles látómezejű objektívet kapott, ami 78 fokos látószöget is be tud fogni, így egyszerre akár az egész család becsatlakozhat egy videóhívásba. A Logitech QuickCam Fusion webkamera önállóan 1,3 megapixeles felbontású állóképek készítésére alkalmas, vagy szoftveres rásegítéssel akár 4 megapixeles felbontásban is fotózhatunk vele. Ez a Logitech első webkamerája, ami hivatalosan is támogatja a Hi-Speed USB szabvány által garantált szupergyors adatátvitelt.

Tiszta, visszhangoktól mentes audió


Beépített mikrofonjával, tartozék sztereó fejhallgatójával és a Logitech RightSound technológiával felszerelkezve a QuickCam Fusion webkamera használójának maximális hangminőséget biztosít, és több különböző felhasználási módot is kínál. Korábban egy webkamerás élő videóhíváshoz az embernek fejhallgatót kellett viselnie, mert a számítógép hangszórójához túl közel kerülő mikrofon visszhangot vagy gerjedést keltett volna. A webkamera szoftvermeghajtójába integrált Logitech RightSound technológia azonban olyan korszerű algoritmusokat is tartalmaz, amik megakadályozzák a visszhang kialakulását, így akár fejhallgató nélkül is kommunikálhatunk. Egy videóhívás ezáltal olyan lesz, mintha beszélgető partnerünkkel ugyanabban a szobában lennénk. Privát beszélgetésekhez pedig ezentúl is használhatjuk a kiváló minőségű, sztereó fejhallgatót.

Szép külső, új forma


A Logitech QuickCam Fusion webkamera stílusos, nem hivalkodó formaterve közelebb hozza a kamera lencséjét szemmagasságunkhoz. Ahelyett, hogy jóval a számítógép monitora felett állna, a szemgolyó alakú objektív éppen csak egy picivel kerül a képernyő fölé, legyen az akár egy hagyományos monitor vagy egy lapos TFT. Bekapcsolt állapotban a webkamera előlapján látható Logitech embléma halvány kék fényben ragyog. Használaton kívüli állapotban - privát szféránk extra biztonsága kedvéért - lehúzhatjuk az objektív elé épített minirolót. A webkamera külsőre valamivel kisebb, mint a többi Logitech webkamera - az objektívfoglalat csupán 4 centiméter magas. A lencse körüli krómozott fémgyűrű, az apró részletek és a polírozott fémes-kék webkamera ház jól illenek a modern számítógépek látványvilágába.

A Logitech QuickCam Fusion webkamera javasolt fogyasztói ára 22 900 Ft körül lesz. Az üzletek polcain és az internetes áruházakban már ettől a hónaptól kezdve kapható lesz.
Kulcsszavak: webkamera Logitech

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50