Az AMD nyilvános megmérettetésre hívja az Intel kétmagos lapkáit

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 25. 20:14
Az AMD több amerikai napilapban olyan hirdetést jelentetett meg, amelyben az Intel, illetve cégük 64-bites kétmagos processzorainak teljesítményét összehasonlító nyilvános tesztet kezdeményez.
A Wall Street Journal-ben és a USA Today-ben megjelent reklámképeken egy ökölvívó ringben „várakozó” AMD lapka látható, amint éppen várja Intel gyártmányú ellenfele megjelenését. A vállalat független tesztlaborban lebonyolított szabványos összehasonlító teljesítmény- és energiafogyasztás-mérést szeretne elvégeztetni, amelyben névlegesen körülbelül azonos mutatókkal rendelkező kétmagos AMD és Intel processzorokkal működő szerverek vennének részt. Ez idén már a második az Intelnek szóló reklámkampány az AMD részéről: júniusban olyan teljes oldalas hirdetések láttak napvilágot különféle lapokban, amelyek a cég által a riválisa ellen benyújtott monopóliumellenes panaszok elolvasására ösztönözték az olvasókat.

Több szakértő nem tartja igazán mérvadónak az ilyen jellegű összehasonlító teljesítményteszteket, mivel ezek ritkán képesek a valós számítástechnikai környezet és működés szimulálására. Másrészt viszont az ilyenkor mért, számukra pozitív eredményeket gyakran közzéteszik a gyártók, hogy ezzel is az ő termékük vásárlására ösztönözzenek. Az Intel részéről egyelőre nem reagáltak a kihívásra. Az AMD időben valamivel megelőzte az Intelt, amikor piacra dobta kétmagos Opteron szerverlapkáját, a nagy rivális azonban erre válaszul a tervezettnél hamarabb, még az idén meg kívánja jelentetni első saját konkurens termékét, emellett pedig jövőre számos további kétmagos modellt tervez piacra dobni.
Kulcsszavak: Intel processzor AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09